Zašto su fotelje komad nameštaja koji se uvek rado kupuje?

Opremanje kuće, stana i kancelarije podrazumeva odabir odgovarajućeg nameštaja, kako sa aspekta dizajna i dimenzija, tako i u skladu sa preferiranim materijalima i akcentom na kvalitet i dugovečnost. Za gotovo svaki enterijer, decenijama unazad biraju se najbolje fotelje – raskošne, udobne i istovremeno štedljive sa aspekta zauzimanja prostora. 

Današnji svetski i domaći trendovi takođe podrazumevaju dizajn koji obuhvata praktične, inovativne i lagane komade nameštaja, u koje se ubrajaju i raznovrsni tipovi komforne fotelje. Da bi se željena kvadratura opremila po želji i meri, u modernom vremenu dostupna je opcija direktne ili online kupovine nameštaja, ali izrade po porudžbini u tačno definisanim parametrima. 

Raskošni nameštaj koji daje odlične mogućnosti za odmor i relaksaciju

Fotelje su sinonim za udobnost, ležerno smeštanje u prostor koji zrači komforom i spremnošću da nadmaši očekivanja čak i najzahtevnijih obožavaoca odmora. Inovativna ponuda obuhvata veliki broj dizajnova i praktičnih modela, koji mogu imati mehanizam promene položaja naslona za leđa i ruke, kao i kompletnog rasklapanja i pretvaranja u ležaj. 

To su vrlo funkcionalna rešenja za svaki tip enterijera, a posebno opremanje minijaturnih kvadratura – garsonjera i soba. Takođe, popularne fotelje sa sistemom ljuljanja u podnožju definitivno predstavljaju spoj komfora i zabave, za ugođaj prilikom čitanja knjige, ispijanja omiljenih napitaka, rada na računaru ili gledanja televizije. 

Savršenstvo dizajna koji oplemenjuje svaki privatni i poslovni ambijent

Zamolili smo stručnjake iz firme Atlas da nam kažu nešto više na temu dizajna i današnjih trendova kada je u pitanju nameštaj za poslovni i privatni prostor. Evo šta oni kažu:

Baš iz razloga što su tako komforne i udobne, fotelje su čest izbor ne samo za ambijent kuće ili stana, već i za prostor kancelarije i druge kvadrature poslovne namene. Savršen dizajn obično se bira uz dvosede i trosede za dnevni boravak i to u kompletu identičnog stila, kako u pogledu materijala i oblika, tako i sa aspekta boja, dezena i šara. Takođe, zahvaljujući udobnosti sunđera, žičanog jezgra i vijugavih opruga, mogu biti namenjene spavanju mališana. 

U prostoru kancelarije, praktične fotelje kompaktnog dizajna biraju se na način da ne zauzimaju značajan prostor, ali da budu raskošan element dugih razgovora i dogovora, kao i okupljanja u konferencijskim salama, ili drugim poslovnim prostorijama. 

Multifunkcionalnost kao svojstvo koje se posebno vrednuje decenijama

Inovativan dizajn koji imaju fotelje nadovezuje se na izuzetnu multifunkcionalnost i praktičnost koja ih karakteriše ne samo danas, već i decenijama unazad. Naime, najbolje varijante jesu one koje se mogu ležerno pozicionirati uz dvosed, trosed ili garnituru u domu, ali istovremeno i lagano preneti u dečiju ili spavaću sobu. 

Takođe, popularni su modeli bez velikih naslona za ruke, koji se koriste čak umesto stolica u trpezariji. Idealna su zamena i klasičnim radnim stolicama, posebno ukoliko su u pitanju varijante sa dodatkom mehanizma ljuljanja ili točkića, koji su vrlo praktični za dečije sobe, kancelarije i radni prostor u samom domu. Generalno, ovakav nameštaj ima nekoliko mogućnosti za kombinovanje sa drugim komadima i modelima, što ga čini praktičnim. 

Fotelje su izbor za kuću, stan ili kancelariju sa kojim apsolutno nema greške u modernom vremenu, jer obezbeđuju prostor za udobno sedenje, a istovremeno su sa aspekta dizajna u samom vrhu trendova i popularnosti. Danas su dostupne kolekcije i modeli koji su veoma brojni i raznovrsni, zbog čega kupci imaju slobodu odabira na osnovu ličnih stavova, preferencija i kriterijuma, i to uz odlične cene na tržištu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *