Kako odabrati savršen nameštaj za vaš dom


Izbor i kupovina nameštaja za kuću ili stan mogu biti težak i dug proces, posebno zbog obimne ponude i ogromnog broja dostupnih modela. U širokom asortimanu domaćih i stranih proizvođača treba pronaći idealan odnos cene i kvaliteta, ali i besprekorno dizajniran luksuzni nameštaj koji će se koristiti dugi niz godina. 

Postoji mnogo načina da se pronađe savršen nameštaj za dom i važno je voditi se određenim kriterijumima. Planiranje potrebnog i mogućeg budžeta je polazna osnova, dok sve prateće odluke mogu biti rezultat želja, saveta i trendova u domenu uređenja doma. Izbor koji godinama prave kupci jesu kožne garniture, dvosedi, trosedi i kožne fotelje.

Planirajte odnos cene i kvaliteta nameštaja

Kada se biraju komadi koji će biti zaista luksuzni nameštaj i ostaviti takav utisak, bitno je razmotriti odnos cene i kvaliteta. Generalno, planiranje budžeta je značajno kako biste znali granicu, odnosno limit, ali kao samostalna kategorija nema puno efekta na izbor i zadovoljstvo odabranim modelima. Najvažnije je uporediti dobijene varijante u odnosu na nivo kvaliteta – materijala, dezena, mehanizma sklapanja ili rasklapanja, dimenzija i svih drugih svojstava. 

Činjenica je da nije uvek jednostavno pronaći na primer savršen krevet, garnituru ili stočić, ali kvalitet treba da bude presudan. On se ogleda u trajnosti materijala, jednostavnosti održavanja, stilizovan i bezvremenski dizajn, ali i nepromenjivosti tokom vremena. Upravo su to karakteristike koje treba da ima pravi luksuzni nameštaj. Pravi primer takvih komada jeste nameštaj od kože – tu su kožne garniture i kožne fotelje kao komadi koji se često biraju.

Odaberite kožne garniture i srodne komade i nećete pogrešiti

Nameštaj od kože decenijama važi za jedan od najkvalitetnijih, jer ovaj materijal jednostavno „trpi sve“. Poznato je da raskošne kožne garniture krase palate, predstavništva i mnogo bitnih građevina, ne samo u današnjem, već i u ranijem vremenu. Kožne garniture su luksuzni nameštaj koji je prepoznatljiv svuda u svetu. Mogu da budu izrađene po meri, odnosno potrebnim dimenzijama, ili kupljene kao unapred dizajnirani modeli. Najčešće su u pitanju varijante u obliku ćiriličnog slova „g“ ili „p“, ali mogu imati i tradicionalan dizajn u vidu polukruga sa širokim naslonima. Bez obzira na konkretan izgled, kožne garniture su zaista luksuzni nameštaj koji svaki ambijent čini odlično uređenim.

Pored njih, tu su i kožne fotelje, ali i dvosedi i trosedi koji se često biraju u kombinaciji kao tri nezaobilazna komada u atraktivnom dnevnom boravku. Koža je materijal koji ne bledi i ne menja se sa protekom vremena, pa je odlična za izradu nameštaja namenjenog svakodnevnom korišćenju. Pored toga, ima i veliku prednost u jednostavnosti održavanja, jer ne upija tečnost, ne dolazi do pojave fleka i nečistoća. Poželjno je samo povremeno brisanje vlažnom krpom i eventualno sredstvom namenjenom održavanju blistavosti materijala. Kožne fotelje danas mogu imati i funkciju rasklapanja, naslona za noge, a veoma su popularne i prave relaks senzacije sa masažnim dodacima. 

Kada se odabere luksuzni nameštaj od kože, napravljen je pravi izbor za dugoročno uredan, čist i moderan izgled prostora. Kožne garniture su praktične, kvalitetne i uvek su u trendu, bez obzira na odabrani oblik, dimenzije, boju ili druge detalje. Pored njih, neizostavne su i kožne fotelje, koje pružaju udobnu relaksaciju i opuštanje, a često i dodatne mogućnosti za spavanje, masaže i ljuljanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *