Zašto je online engleski dobar izbor za decu?

Deca, strani jezici i nove tehnologije su toliko povezani da smo stalno iznenađeni kojom brzinom usvajaju komplikovane stvari. 

Računari su zanimljiv, a engleski najčešće korišćen u pesmicama i igricama. Zato i ne čudi što je online engleski za decu jedan od najboljih izbora koji možemo pružiti našim mališanima.

Kada najranije započeti sa učenjem engleskog jezika?

Što se ranije započne sa učenjem, deca će prirodnije prihvatiti jezik i bolje savladati veštinu govora. 

Neka istraživanja kažu da se i pre 3. godine može započeti sa učenjem, a naročito ako je to u pitanju dobro organizovan online engleski za decu. Pod dobrom organizacijom se misli na predavanje prilagođeno uzrastu deteta što je odličan način da se brzo vrlo lako usvoji stečeno znanje.

Pored ovog stava, gotovo svako stručno lice se slaže da je sa učenjem najbolje započeti pre 6. godine jer je to odličan momenat da se kroz zabavu i igru usvoje nova znanja i to pre školskih obaveza.

Sa učenjem stranog jezika ne treba započinjati pre nego što dete ne savlada maternji jezik, ali će i tada, bez usmeravanja, sigurno čuti i zapamtiti neke pojmove. Pa ipak, ne treba insistirati na učenju pre tog perioda jer će doći do mešanja u detetovom govoru što se događa velikom broju mališana koja često gledaju pesmice na stranom jeziku.

Zašto baš online engleski za decu?

Engleski je najprostraniji jezik na svetu i govori se na svim kontinentima. Mnogi poslovi i sada i u budućnosti će sve više zavisiti od poznavanja jednog ili više stranih jezika pa je učenje u najranijoj fazi nešto što će biti sve važnije. Ne govorimo o poznavanju osnova stranog jezika, on se u budućnosti mora aktivno koristiti za konverzaciju i pisanje. 

Zašto onda ne omogućiti da dete u najranijem dobu usvoji nešto što je odraslom čoveku verovatno nemoguće ili jako teško i to na način koji mu je zanimljiv i interesantan?

Neka od istraživanja kažu da već posle 12. godine mi jezik ne usvajamo, već kreće komplikovan proces učenja tako da je jasno zašto treba krenuti proces ranije. Ali zašto baš online engleski za decu?

Deca od 5, 6 godina još uvek nemaju formirane radne navike, ali obožavaju multimedijalne sadržaje! Spojite lepo i korisno pa će zanimljive animacije i kompjuter držati pažnju, a mališani će upijati svaku lekciju.

Osim ove velike prednosti postoji još jedna koja je jako važna – deci dajete materijal koji je posebno prilagođen njima. Nisu strane pesmice i crtani, reč je o pravilnom učenju stranog jezika i svih izraza. Tako se stvara osnova na koju se znanje kasnije samo nadograđuje.

U eri visoko-tehnološkog razvoja, digitalizacije i brisanja jezičkih barijera odrasli se sve teže snalaze. 

Za razliku od nas, deca su ta koja svoje pametne glavice mogu da ispune kvalitetno naučenim pojmovima, naročito ako je reč o nečemu što ih zanima kao što je to jezik njihovih igrica i pesmica. 

Zato je svako konstruktivno učenje jako važno pa online engleski za decu treba da bude prvi izbor makar govorili i o najmlađim generacijama! Poret toga imaće mogućnost da uče u svojoj sobi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *