5 jednostavnih saveta za bezbednost doma 

Sigurnosna vrata

Vaš dom je mesto gde provodite najviše vremena, a njegova sigurnost i sigurnost vaših najmilijih je glavni prioritet. Bez obzira da li živite u oblasti sa visokom stopom kriminala ili ne, preduzimanje bitnih koraka za zaštitu vašeg doma je uvek dobra ideja. Evo 5 jednostavnih saveta za poboljšanje bezbednosti doma koji vam mogu pomoći da se osećate bezbednije

Ugradnja sigurnosnih vrata po pristupačnim cenama

Jedan od najefikasnijih načina da obezbedite svoj stan ili kuću je postavljanje sigurnosnih vrata. Ova vrata su dizajnirana da budu izdržljivija i jača od tradicionalnih vrata, što otežava provalu lopova. Sigurnosna vrata se prave od različitih materijala, uključujući čelik i aluminijum, i mogu se prilagoditi tako da odgovaraju dizajnu vašeg doma, ali i potrebama. Kada birate pouzdana sigurnosna vrata cena je jedan od bitnijih faktora ali savet je da potražite ona koja imaju čvrst i jak okvir i kvalitetnu bravu sa sistemom zaključavanja sa više tačaka, koja pruža dodatnu sigurnost.

Prozori trebaju biti zatvoreni

Prozori su česta ulazna tačka za lopove, tako da je neophodno da ih držite zatvorene i bezbedne. Ukoliko živite u prizemlju razmislite o tome da ugradite i rešetke zarad dodatne zaštite. Uverite se da svi prozori imaju brave i takođe razmislite o postavljanju zaštitnih folija kako bi uljezima otežali razbijanje stakla. Prozore ne bi trebali ostavljati otvorene ukoliko niste u toj prostoriji ili stanu.

Koristite sigurnosne kamere i alarme

Sigurnosni sistemi i alarmi za kuće su popularan izbor za vlasnike koji žele da zadrže svoje domove bezbednim i sigurnim. Ovi sistemi koriste senzore i kamere da nadgledaju vaš dom i šalju upozorenja putem aplikacije na vaš pametni telefon, ako postoji bilo kakva sumnjiva aktivnost. Neke sigurnosne kamere dolaze sa funkcijama kao što je prepoznavanje lica, koje mogu pomoći u identifikaciji lopova, i integraciju sa drugim smart uređajima kao što su pametne brave i pametna svetla.

Kada birate sistem bezbednosti vašeg doma, potražite onaj koji je jednostavan za korišćenje i koji ima dobru vezu sa internetom. Takođe, uzmite u obzir naknade za pretplatu, jer neki bezbednosni sistemi pametnih kuća zahtevaju mesečnu ili godišnju naknadu za potpuni pristup njihovim funkcijama.

Nadogradite spoljašnju rasvetu vašeg doma

Provalnici često ciljaju na kuće koje su loše osvetljene i mračne tako da ugradnja spoljašnjeg osvetljenja vašeg doma može imati značajni efekat odvraćanja. Svetla i reflektori sa senzorom pokreta i pametna svetla su odlične opcije za poboljšanje spoljašnjeg osvetljenja vašeg doma. Reflektori sa senzorom pokreta se pale kada otkriju kretanje, što može pomoći da se uplaše uljezi. Pametna svetla se mogu podesiti da se pale i gase u određeno vreme, tako da izgleda kao da je neko kod kuće čak i kada niste tu.

Stvorite iluziju da je neko u kući – stanu

Jedan od najboljih načina da zaštitite svoj dom je stvaranje iluzije da je neko uvek kod kuće. Ovo se može postići korišćenjem kućnih uređaja kao što su pametna svetla i pametne brave. Pametna svetla se mogu da se pale i gase u vreme koje ste vi odredili, tako da stvara utisak da je neko kod kuće. Pametne brave se mogu kontrolisati na daljinu, omogućavajući vam da zaključavate i otključavate svoja vrata sa bilo kog mesta.

Takođe, utisak da je neko u stanu možete dobiti i korišćenjem tajmera na vašim elektronskim uređajima kao što su televizori. Podesite ih da se pale i gase u različito doba dana kako bi izgledalo kao da je neko unutra.

Bezbednost vašeg doma ne mora da bude komplikovano ili skupo. Prateći ovih pet jednostavnih saveta za bezbednost, možete postići da vaš dom bude bezbednije mesto. Ne zaboravite da uvek budete na oprezu i preduzmite korake da zaštitite svoj dom i porodicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *