Sigurnost i čistoća iz veš mašine za celu porodicu

Sigurnost i čistoća iz veš mašine za celu porodicu

Ukoliko u Vašoj porodici postoje članovi koji imaju osetljivu kožu ili sklonost alergijama, ili uz to imate i tek rođenog člana porodice, onda ste na pravom mestu. U poslednjim decenijama procenat alergija raste, pa se nimalo bespravno govori o tome da je ovo bolest savremenog doba.

Znamo kako sve čovek uništava sredinu u kojoj živi, ali i sto tako znamo da se sve veći broj ljudi okreće proizvodnji koji ujedno štite sredinu u kojoj živimo i brinu o našem zdravlju.

Ekološki deterdženti za celu porodicu

Ekološki deterdženti za osetljive osobe i bebe obično sadrže manje hemikalija i sintetičkih sastojaka od standardnih deterdženata. Takođe, često su bez mirisa ili sadrže prirodne mirise, poput esencijalnih ulja. Ovo može biti važno za osobe sa kožnim problemima, jer sintetički mirisi mogu izazvati iritaciju.

Ovakvi proizvodi su često napravljeni tako da ne isušuju kožu i da ne izazivaju alergije. Iako laganih formula, to ne znači da neće biti efikasni u pranju odeće. Neki od ekoloških deterdženata su vrlo efikasni u uklanjanju mrlja i prljavštine.

 Kada kupujete prašak za veš bez alergena, potražite one koji su označeni kao „hipoalergeni“ i „bezbedni za kožu“. Iako je čest slučaj da su ovakvi praškovi iskuplji od standardnih deterdženata, to ne mora da bude slučaj. Međutim, ako želite da smanjite svoj negativni uticaj na životnu sredinu i očuvate zdravlje svoje bebe, vredno je uložiti u ekološke deterdžente.

Posebna briga o koži beba

Pored toga što očekujemo da naše malo biće bude nahranjeni član porodice, važna stavka je svakako i pranje bebi odeće. Deterdžent za bebi odeću treba da bude obavezno laganih formula, blag, gotovo bez mirisa. 

Kada birate deterdžent za bebi odeću, trebalo bi da obratite pažnju na bezbednost. Birajte deterdžent koji je bezbedan za bebine oči i kožu. Preporučuje se da deterdžent bude bez mirisa i ne sadrži jake hemikalije.

Naravno, bitno je da to bude deterdžent koji je nežan prema bebinom vešu i koji ga neće oštetiti ili izbeliti, ali i koji će imati snagu da i uspešno ukloni mrlje i prljavštinu sa bebinog veša.

Ovakvi deterdženti za bebi odeću su formulirani bez alergena, što ih čini idealnim za bebe sa osetljivom kožom. One su vrlo često sklone alergijskim reakcijama , ili iritacijama u vidu prolaznog osipa i svraba.

S obzirom da beba najviše vremena provodi u direktnom kontaktu sa posteljinom i odećom, vrlo je važno koristiti hipoalergene deterdžente čime će te osigurati zdravlje najmilijih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *