Manje poznate, a korisne informacije kada je rent a car u pitanju

Uglavnom možete da pretpostavite šta je to što osnovno morate da znate kada je u pitanju rent a car usluga. Dakle, na koliko iznajmljujete auto, kako plaćate, da li plaćate depozit. Jasno vam je da treba da proverite auto pre korišćenja, da zapazite da li ima neke kvarove, ne samo zbog bezbednosti, nego i zbog toga da vam to kasnije agencija ne bi naplatila. Zatim, zna se da potpisujete ugovor, da proveravate koje osguranje je u pitanju, da uspostavite dogovor u vezi sa gorivom i slično. Međutim, postoje i one korisne stvari i informacije koje treba da znate, a koje nisu uvek u prvom planu. Mada ako se detaljnije budete informisali i pitali sve što vas zanima u jednoj rent a car agenciji onda je jasno da ćete saznati i te malo manje poznate stvari. Zato ćemo vam uštedeti vreme i predstaviti vam nekoliko važnih činjenica, koje smo saznali u Ar Rent a Car agenciji koje će vam i te kako koristiti:

Sedište za decu

Vrlo važna informacija za sve koji imaju decu, koji prevoze nečiju decu jeste da li usluga rent a car podrazumeva i posedovanje sedišta za decu u autu. Dobro je znati da da. Dakle, ova usluga dolazi gratis, ako tako može da se kaže. Samo je na vama naravno da pitate. Neko obično ne pita i misli da to rent a car agencije i ne poseduju, ali treba da znate da rent a car agencije i te kako razmišljaju o mnogim stvarima i ovo je jako važno. Dakle, rent a car agencije brinu o vašoj bezbednosti, ali i o bezbednosti vaših saputnika u ovom slučaju brinu o bezbednosti vaše dece. Kao što smo rekli većina rent a car agencija daje gratis to sedište za decu, samo je naravno jako važno da pitate.

GPS navigacija

Isti je slučaj i sa gps opremom, tačnije navigacijom. Dobijate naravno. Pojedini automobili imaju ugrađenu gps navigaciju, a negde ćete dobiti samo ukoliko tražite, ali i to je sasvim u redu. U principu jako je važno da znate da ovo praktično dolazi gratis i da u većini slučajeva nećete plaćati dodatno. Ipak, treba da znate da postoje i one rent a car agencije koje i ovo znaju da naplate, a znaju da naplate i sedište za decu, tako da te agencije koriste svaku sitnicu kako bi što više para zaradili.

Auto ne mora voziti isključivo lice koje ga je iznajmilo

Da, moguće je da neko drugi može da vozi auto koji ste vi iznajmili, ali jasno vam je da to morate da navedete priliko iznajmljivanja u rent a car agenciji. Ovo su nam potvrdili i u rent a car agenciji Stars. Ne možete jednostavno bilo kome da dajte. Iznajmljivanje auta je jako ozbiljna stvar i sa tim ne treba da se šalite.

U slučaju nezgode, vi zovete policiju

Ako se dogodi neka manja šteta, vi morate da pozove policiju. Nećete sa takvim autom otići u rent a car agenciju, niti ćete prvo zvati ageniciju. Procedura je jasna čak i kod iznajmljenih automobila. Dakle, prvo zove policiju, ako je šteta veća ili ako je bilo povreda zovete i hitnu pomoć, naravno da ćete obavestiti i agenciju i onda će vam oni reći koja je dalja procedura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *