Planirate velike promene u vašem dom? Vreme je da se konsultujete sa dizajnerom enterijera

Ukoliko ste planirali velike promene u vašem domu, možda bi bilo dobro da projektovanje enterijera prepustite profesionalcima.

Iako mnogo ljudi misli da mogu sve sami da osmisle, kreiraju i naprave, tek kada naiđu na problem i ostanu bez rešenja onda se obrate arhitektama ili dizajnerima enterijera. Posetili smo Mermeta design & furniture i sa delom njihovog stručnog tima razgovarali o tome koje su najčešće greške koje pravimo prilikom uređenja doma.

Greška broj jedan: dodavanje ili probijanje pregradnog zida

Postavljanje pregradnog zida ili rušenje postojećeg predstavlja odlično rešenje ukoliko ste odlučili da promenite izgled u vašem životnom okruženju. Međutim pre donošenja ovakve odluke i dogovaranja sa majstorima koji će vašu zamisao sprovesti u delo morate se konsultovati sa arhitektom ili dizajnerom enterijera. Zahvaljujući njegovom projektovanju enterijera, procenom da li dobro postaviti pregradni zid ili ukloniti postojeći, moćićete da izbegnete fatalne greške koje je posle teže ispravitii poput:  loše procene postavljanja pregradnog zida ili  nedovoljno iskorišćenog prostora.

Greška broj dva: kupovina nameštaja koji nije u skladu sa samom prostorijom

Kada je u pitanju opremanje prostorija, izbor nameštaja predstavlja bitan faktor. Ukoliko želite da vaš dnevni boravak, kuhinja, spavaća soba ili kupatilo izgledaju kao iz nekog časopisa morate za njihovo uređenje da posvetite i odvojite određeno vreme. Takođe morali biste da obratite posebnu pažnju prilikom izbora odgovarajućeg i kvalitetnog nameštaja za svaku prostoriju. Ne znači ako vam se dopadne neki komad nameštaja će se veoma lako i lepo uklopiti u vaš dom. Svaki komad nameštaja ima svoje određene karakteristike i funkcionalnosti i samo dobrom organizacijom i dizajniranjem enterijera možete postići sklad i efikasnost koji želite. Naravno, uvek se možete obratiti profesionalcima za pomoć koji će sve vaše planove i želje sprovesti u delo.

Greška broj tri: pogrešno izabran stil

Kada je u pitanju izbor stila u kojem planirate da opremite ili osvežite vaš prostor najbolju pomoć vam može ponuditi dizajner enterijera. Ne samo oko izbora stila, već i kombinovanjem nekoliko stilova ili predlaganjem novih ideja uređenja doma.  Zahvaljujući iskustvu i znanju,  brzo i lako ćete dobiti savet kako da vaša prostorija postane funkcionalna, a boje zidova usklađene i uklopljene uz odabran nameštaj, zavese, tepih.Nekada i pravljen nameštaj po meri predstvalja odličnu opciju i rešenje ukoliko nemate dovoljno prostora pa na taj način dobijate na komforu.

Greška broj četiri: gledajte da obezbedite dovoljno svetlosti u svakoj prostoriji

Kada je u pitanju osvetljenje prostorija, prirodna svetlost je uvek najbolji izbor za svaki dom. Međutim nekada prirodno osvetljenje nije dovoljno, jer sama konstrukcija građevine ne dozvoljava da se prošire prozori ili ugrade dodatni i na taj način dobijete više dnevne svetlosti. Tada je dobro odrađena rasveta pravi izbor za vas. Postoji jedno pravilo kada je u pitanju odabir odgovarajuće rasvete, a to je da svetlost treba da dolazi iz tri različita pravca. Na taj način dobijate bolju percepciju, a vaše prostorije delovaće veće i komfornije.

Ukoliko imate previše izdignute plafone, uvek se možete pozabaviti spuštnjem plafona i ugradnjom dodatne rasvete u vidu dekorativnih lampica koje će pružiti neophodno osvetljenje a opet prestavljati pravi ukras za vaš dom. I ovde saveti ahritekte ili inženjera mogu vam biti veoma korisni prilikom izvođenje ovakvih radova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *