Raznovrsni tipovi i modeli tepiha za enterijer koji zrače kvalitetom i toplinom

Tepih je prostirka koja ima važno mesto u uređenju enterijera, zaštiti podova i dekorativnom doživljaju kompletnog ambijenta. Sa stanovišta konkretnog odabira, dostupne su različite vrste tepiha, pre svega u zavisnosti od dimenzija, materijala izrade, načina tkanja i vezivanja „petlji“, kao i dezena, šara i dizajnova.

Prodaja tepiha na domaćem tržištu zasniva se na ogromnom broju dostupnih modela, koji nedvosmisleno osvajaju srca kupaca na prvi pogled ili dodir pun mekoće i nežnosti. Zbog ogromnog asortimana, nekada može biti teško pronaći savršenu prostirku, ali prodaja tepiha kvalitetnog tkanja sigurno će biti realnost ukoliko se uzme u obzir niz bitnih svojstava.

Širok spektar materijala izrade, dimenzija i modela tepiha za sve potrebe ljudi

Današnja ponuda tepiha obuhvata veliki broj modela koji su razvrstani u kategorije prema materijalu izrade, dimenzijama, prostorijama za koje su namenjeni i brojnim drugim parametrima. Naime, tepisi mogu biti izrađeni od prirodnih ili sintetičkih materijala, sa tanjim ili debljim tkanjem, određenog stepena gustine i načina vezivanja „petljica“.

Prodaja tepiha od prirodne, organske vune je zaista veoma zastupljena, jer se radi o vrhunskoj kombinaciji kvaliteta, trajnosti i dizajna.

Sa druge strane, tepisi od sintetike – polipropilena, poliestra i drugih materijala popularni su zahvaljujući dizajnu koji može biti potpuno ravan, ili „čupav“, odnosno „shaggy“. Pored toga, raspoloživost oblika od kruga, kvadrata, pravougaonika, oblih i varijanti nepravilnih površina, omogućava detaljan izbor tepiha za dnevnu, spavaću ili dečiju sobu.

Brojne dimenzije, od minijaturnih koji se postavljaju na sredinu prostorije, ispod klub ili trpezarijskog stočića, do raskošnih, ogromnih dužina koje prelaze i 2 metra, ostavljaju prostora da se pusti mašti na volju i enterijer „začini“ najlepšim šarama prirodnih ili sintetičkih vlakana.

Prodaja tepiha koji su apsolutni hit u svetu i na domaćem tržištu

U modernom vremenu prodaja tepiha na sam tron postavila je modele koji imaju čuvene dugačke petlje, izrađene od svilenih niti konca, sintetičkih vlakana ili kombinacije. Ne samo da izgledaju savršeno u enterijeru, već pružaju osećaj topline, štite površine podova ili pločica i potpuno su moderni u svim sezonama.

Sa aspekta lakoće održavanja, inovativni „shaggy“ tepisi odlično reaguju na fleke i potpuno su nevidljive, dok se jednostavno čiste usisavanjem u kombinaciji sa istresanjem. Pored njih, prodaja tepiha na domaćem tržištu takođe je na visokom nivou za ravne modele koji imaju trodimenzionalne šare, specijalna ispupčenja i udubljenja, što posebno obožavaju mališani.

Danas su jednako popularni jednobojni tepisi, kao i oni koji imaju cvetne šare, motive prirode, tekstualne sadržaje i svaki drugi tip atraktivnih detalja. Kompleti koji podrazumevaju tepihe za dnevne sobe i staze za hodnike u identičnom dezenu vrlo se frekventno biraju za svaki tip enterijera, jer daju stil i svedenost u perfektnom dizajnu.

Kako su tepisi važan deo prvog utiska koji ostavlja enterijer, važno je razmotriti sve dostupne opcije i odabrati odgovarajuće rešenje za svoj dom u pogledu dimenzija, debljine tkanja, šara i oblika.

Prodaja tepiha različitih vrsta sa aspekta dimenzija, oblika, motiva, šara i materijala izrade omogućila je dostupnost velikog broja opcija za svaki tip ambijenta.

Neretko, danas se najlepši tepisi biraju i za enterijer poslovnih objekata kao što su kancelarije, dok je neprekidna tradicija ulepšavanja i zaštite podova u domu i danas zastupljena, što opravdava sjajan kvalitet ovih prostirki.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.