Šta čini osnovnu opremu autoperionice?

Svedoci smo da se danas sve češće u praksi sreću samouslužne autoperionice koje rade po principu kupovine žetona koji ima ograničeno vremensko trajanje u kojem vi treba da kvalitetno operete svoj automobil. Sa njihovim brzim razmnožavanjem na tržištu čini se da je kvalitet dobijene usluge na pojedinim mestima opadao. 

Iako su one predstavljale i te kako veliku konkurenciju običnim autoperionicama koje postoje dugi niz godina unazad na tržištu rada, one su uspele da na istom tom tržištu opstanu i dokažu da mehanizacija još uvek nije dovojlno napredovala da zameni ono što može da uradi ljudska ruka. 

Da bi vaša kola bila oprana i spolja i iznutra osim veštine i iskustva, prosečnoj radnji koja se bavi ovim poslovima biće potrebno i nekoliko osnovnih mašina. 

Mašine za pranje auta

Osnovnom alatkom za ovaj posao smatra se mašina za pranje auta pod pritiskom. Ili kako je još nazvana perač pod pritiskom. Bez njega ne bi bilo moguće obavljati osnovni posao i zato predstavlja osnovni alat za rad. 

Mašine za pranje auta mogu biti različitih karakteristika i modela, proizvedene od strane nekoliko poznatih brendova. Shodno potrebama kupca i poslu kojem će biti namenjene mašine za pranje auta se biraju pažljivo, i preporuka je uvek da potražite savete prodavaca. 

Najbitnije je napraviti razliku u pištolju i peračima koji koriste hladnu ili toplu vodu pod pritiskom. Druga važna stvar je obratiti pažnju na mlaznice, posebno one namenjene za deterdžent, a onda i na kvalitet sredstava koje se koristi za mašine za pranje auta. 

Ove mašine za pranje mogu zbog jakog pritiska i jednostavne upotrebe poslužiti i za pranje tepiha, zavesa, a one jače čak i za dubinsko čišćenje betona u dvorištu. 

Održavanje optimalnog kvaliteta vode pomoću filtera

Kvalitet vode je jedan od ključnih faktora koji osiguravaju efikasno i uspešno pranje vozila. Loš kvalitet vode ostaviće fleke, koje će posebno biti vidljive na automobilima tamnijih nijansi. Zato ispiranje bez mrlja predstavlja standard kojeg se treba pridržavati kako bi klijenti bili zadovoljni. 

Osim što je kvalitet vode važan za ispiranje bez fleka, on značajno može uticati na rad i životni vek opreme ali i efikanost hemikalija koje se u njima koriste. 

Kvalitet vode meri se kroz tvrdoću vode koja je jedan od najznačajnijih pokazatelja opšteg kvaliteta, kroz pH vrednost i električnu provodljivost (i ukupne rastvorne čvrste materije). 

Oprema za merenje ovih parametara može biti veoma značajna. 

Polirke 

Mnoge firme su na svoju listu usluga dodale i poliranje za koji posao je potrebno da poseduju polirke, mašine za poliranje automobila. 

One su korisne za obradu karoserije na vozilima, održavajući ga čistim i efikasno mogu eliminisati prve naznake rđe. Mogu biti električne, akumulatorske i pneumatske. 

Oprema namenjena za dubinsko pranje

Za čišćenje unutrašnjosti vozila biće potrebno više sredstava, a osim krpe i sredstva za čišćenje biće potrebno i nešto efikasno za sedišta i naslone. Tu na scenu stupa oprema za dubinsko pranje koja će podrazumevati nešto nalik usisivaču za dubinsko čišćenje zaprljanih površina, koji takođe uklanja i neprijatne mirise i osvežava izgled površina. 

Ovo je nešto što će posedovati ozbiljnije firme. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *