Trikovi uz koje će vaš radni prostor izgledati modernije

Izgled radnog prostora je izuzetno bitan, koliko zbog same estetike, toliko i zbog produktivnosti tokom rada na koju uređenje kancelarije može značajno da utiče. Bilo da radite u kancelariji ili kod kuće, bitno je da vaš radni prostor bude uredno i moderno opremljen, pogotovo ukoliko je to mesto na kom održavate sastanke i primate klijente. Ambijent u kome boravite ostavlja snažan utisak na partnere i kolege, pa obratite pažnju na detalje koji mogu značajno popraviti izgled vašeg radnog mesta.

Osvežite radni prostor u nekoliko koraka

Uređenje kancelarije podrazumeva moderno opremanje nameštajem koji će udovoljiti trendovima u opremanju kancelarija, ali i kriterijumima udobnosti i praktičnosti. Pored nameštaja, donosimo još nekoliko saveta za svežiji radni prostor u kom ćete uživati.

#1 Unesite u kancelariju efektan komad nameštaja

Ukoliko niste planirali potpuno obnavljanje nameštaja u kancelariji, biće sasvim dovoljno da kupite jedan efektan komad koji će prostoru dati potpuno novi duh. To može biti zanimljivija minimalistička stolica sa neobičnim naslonom u jednoj boji, ili nasuprot tome, udobna fotelja sa dezenom koji će razbije monotoniju boja u kancelariji. Bitno je da postoji nešto što se izdvaja, a kupovinom samo jednog komada nameštaja poput fotelje, taburea ili stolice, postići ćete značajnu promenu koja će vam prijati.

#2 Propustite svetlost u radni prostor

Dnevno svetlo nema dovoljno dobru i kvalitetnu alternativu, zato ga koristite sve dok ga ima tokom dana. Veliki prozori u kancelariji su velika prednost, naročito ukoliko se nalaze u blizini radnog stola, tako da vam sve vreme pružaju kvalitetnu svetlost prilikom čitanja ili pisanja. Kancelarije sa otkrivenim prozorima stvaraju doživljaj veće prostorije, pa je to još jedna prednost zbog koje bi trebalo da sklonite venecijanere ili zavese ukoliko ih imate.

#3 Obogatite kancelariju biljkama

Odličan kontrast sivim i plavim tonovima koji su tipični za kancelarije mogu da stvaraju zelene biljke koje unose tračak “osećaja kao kod kuće” u vaš poslovni ambijent. Smestite ih pored prozora, ili na radni sto ukoliko je u pitanju neka sitnija biljka, a za one koji ne žele da se opterećuju održavanjem biljaka, preporučljivo je da uzmu kaktus ili nešto slično što ne zahteva previše pažnje, a stvara jednako dobar efekat kao i drugo cveće.

#4 Popunite jedan kutak ličnim fotografijama

Jednu policu u vašoj kancelariji, ili čak jedan ćošak stola možete sačuvati za nekoliko fotografija sa prijateljima ili porodicom. Biće vam prijatnije da radite kada imate drage uspomene pored sebe, a vaši saradnici i kolege će steći vrlo prijatan utisak na osnovu vaših fotografijama na kojima opušteno pozirate sa porodicom na putovanju ili u domaćoj atmosferi. Ovde može da se nađe i suvenir koji ste kupili na nekom posebnom putovanju, ili poklon od drage osobe koji će ukrašavati vaš poslovni ambijent.

#5 Pustite laganu pozadinsku muziku dok radite

Veliki broj poslovnih ljudi praktikuje slušanje muzike dok radi. Naučno je dokazano da tiha pozadinska muzika pozitivno utiče na atmosferu u kojoj radite, jer omogućava da se opustite i izbegnete stres koji je česta pojava tokom radnog dana. Najčešći izbor je klasična muzika koja, kako je praksa pokazala, najbolje utiče na produktivnost i koncentraciju koja je potrebna tokom rada. Vaše kolege će takođe opuštenije pristupiti sastanku ukoliko iz pozadine dopire lagana melodija koja stvara prijatnu atmosferu.

#6 Napravite kutak za opuštanje u kancelariji

Ukoliko vam prostor u kancelariji to omogućava, jedan deo opremite modernom sofom i foteljom koje će vam služiti za neformalnije sastanke, ili trenutke pauze koje ne želite da provedete u radnoj fotelji. Neka ovo bude kutak rezervisan za one momente kada vam je potreban mali predah, ali ne tako veliki da biste napustili kancelariju i izgubili više vremena nego što je potrebno. Osim što će vam biti prijatniji boravak u radnom prostoru, zahvaljujući ovom dodatku vaša kancelarija će izgledati modernije i funkcionalnije.

Minimalne promene su dovoljne da vaša kancelarija dobije potpuno novi izgled u kome ćete uživati tokom radnog vremena. Dovoljno je da primenite samo jedan od navedenih predloga i da osetite novu energiju na poslu, a dodatno se možete pobrinuti i za usklađenost boja i dominantne nijanse koje će obogatiti vaš radni prostor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *