Zbog čega se ulaganje u novu stolariju isplati na duži vremenski period?

Svaka vrsta investicije koja se odnosi na preuređenje životnog prostora nosi sa sobom određenu vrstu troška, ali isto tako zahteva dosta slobodnog vremena koje je potrebno da izdvojite kako biste u adekvatnom roku završili sve propratne radove. 

Ako ste odlučili da se upustite u avanturu zvanu „zamena stare stolarije novom“, treba da znate da se radi o jednoj ozbiljnoj vrsti investicije koja se dugoročno gledano itekako isplati, tj. svaki uložen dinar u novu stolariju će vam se za vrlo kratak vremenski period vratiti najpre kroz manje račune za grejanje. Bilo da radite kompletno opremanje stana novom vrstom stolarije počev od zamene starih prozora, ili planirate da na samom ulazu u stan postavite nova sigurnosna ulazna vrata, za početak biste trebali malo više da se informišete o firmama koje se bave prodajom kao i ugradnjom ove vrste stolarije. 

Nakon toga, raspitajte se kakve vrste stolarije nude, kao i da li postoji značajna razlika u ceni među proizvođačima. Sa ovakvom odlukom definitivno ne treba žuriti kako biste na kraju bili sigurni da ste odabrali samo najbolje za svoj stambeni prostor. 

Kako odabrati pravu vrstu stolarije?

Ako niste zadovoljni trenutnom stolarijom u svom stanu ili kući, u smislu da vam prozori ne dihtuju dobro, pa čak i najmanje udare vetra osetite kada vam je prozor zatvoren, dok su vam računi za grejanje svake zime sve veći i veći, možda je pravo vreme da razmislite o ugradnji nove, kvalitetnije stolarije. 

Kao što napomenusmo u tekstu, reč je o investiciji koja je praktično “za ceo život”, tj. radi se o nečemu što će vam trajati duži vremenski period. Zbog toga na funkcionalnoj i kvalitetnoj stolariji ne biste smeli da štedite. Jedino tako ćete biti sigurni da ćete biti mirni kada se radi o ovakvom tipu ulaganja. 

Za koju vrstu stolarije se odlučiti?

Danas sve firme koje se ozbiljno bave prodajom stolarije u svom asortimanu imaju i po nekoliko vrsta, od drvene, aluminijumske do sve popularnije pvc stolarije. Za kakvu vrstu ćete se odlučiti zavisi od nekoliko faktora. Najpre od toga da li planirate da je ugradite u svom stanu, kući, vikendici, poslovnom objektu i dr. Ukoliko živite u stambenoj zgradi, verovatno ćete se odlučiti za aluminijumsku ili pvc stolariju kako ne biste narušili prvobitan spoljašnji izgled zgrade. 

Sa druge strane, ako živite u kući a inače ste veliki ljubitelj prirodnih materijala, drvena stolarija može biti savršen izbor za vas. 

Svaka vrsta stolarije ima svoje prednosti i nedostatke pa u zavisnosti od toga kakav konačan efekat želite da postignete, tj.da li vam je bitniji vizuelni izgled ili funkcionalnost zavisi i kakva će vam biti konačna odluka pri kupovini nove stolarije. 

Isto tako, mnoge firme nude mogućnost kombinovanja dve vrste stolarije kako bi zadovoljile potrebe i najzahtevnijeg kupca, pa tako recimo spolja možete imati aluminijumsku, a iznutra drvenu stolariju ukoliko to želite.

Kakva stolarija se preporučuje prilikom zamene starih ulaznih vrata?

 Baš kao prilikom izbora i kupovine stolarije za vaše prozore ili terasna vrata, veoma je važno odabrati najbolji tip i za vaša ulazna vrata.  Ovde se takođe radi o ne tako jeftinoj vrsti investicije pa je samim tim bitno da izaberete najbolji model vrata koji će se odlikovati pre svega kvalitetom. To praktično znači da su izrađena od kvalitetne vrste materijala koji će doprineti boljoj izolaciji vašeg doma, dok će vas istovremeno zaštititi od bilo koje vrste provala i obijanja. 

Najčešče se prave od prilično čvrste vrste materijala poput čelika ili aluminijuma upravo iz tog razloga da se obezbedi veća zaštita i sigurnost bilo da ih postavljate u svom stanu, kući, poslovnom objektu i dr. 

Ako vas zanima kakva je cena ove vrste ulaganja, a nemate u blizinu neku radnju koja se bavi prodajom i ugradnjom sigurnosnih ulaznih vrata, možete se informisati i preko online prodaje. Za tako nešto biće vam potrebno da na google pretraživaču ukucate frazu ulazna vrata cene i vrlo brzo ćete dobiti odgovor na ovo pitanje. 

Na šta biste trebali da obratite pažnju kod kupovine novih ulaznih vrata?

Ovde bi bilo najbolje da pođete od same funkcije svih ulaznih vrata. Naime, reč je o jednoj vrsti izolatora koji onemogućava dopiranje zvukova i glasova iz hodnika. Pored toga, utiče na to da se veća količina toplote zadržava u vašem domu što automatski znači da će vam troškovi grejanja biti manji jer toplota neće imati gde da “izlazi”. Naime, sve vrste ulaznih vrata su iznutra obložena staklenom vunom, koja je, složićete se, idealan izolator pa samim tim nećete imati problema sa lošim dihtovanjem.

Sa druge strane, u zavisnosti od toga kakva su vam sigurnosna ulazna vrata, zavisi i kolike su šanse da vam obiju stan. To znači da na bravama ne trebate štedeti već izabrati onu koja će vaš stan maksimalno zaštititi od eventualnih provala. Na tržišu danas možete pronaći brave najrazličitijih proizvođača. Prilikom samog izbora, najbolje bi bilo da se oslonite na sam kvalitet. 

Može se desiti da model vrata koji vam je potreban ne odgovara standardnim modelima. Tada je jedino rešenje izrada sigurnosnih ulaznih vrata po meri kako bi se u potpunosti uklopila. Treba da znate da postoje firme koje nude i ovu vrstu usluge. 

Prilikom kupovine, trebali biste da se raspitate kod prodavaca da li firma pruža i samu uslugu ugradnje vrata ili ćete za to morati sami da angažujete majstore. Mnoge firme pružaju i ovu vrstu usluge, koja se, podrazumeva se, dodatno naplaćuje. 

Osim samog kvaliteta i funkcionanosti, trebalo bi voditi računa i o estetskom izgledu sigurnosnih vrata, tačnije, da li će se izabrani model uklopiti sa ostalim enterijerom u vašem prostoru. Najčešće prodavci nude tu opciju da kupci sami mogu izabrati materijal od kojeg su napravljena sigurnosna ulazna vrata, kao i samu boju i nijansu materijala. Tako ćete biti sigurni da vam nova ulazna vrata neće “odskakati” od unutrašnje stolarije u vašem domu. 

Garancija kao veoma važna prednost za sve one koji se odluče za ovu vrstu investicije

Da li vam je poznata činjenica da skoro svi preduzetnici kojima je u opisu posla prodaja i montaža svih modela sigurnosnih ulaznih vrata daju garanciju na ovu vrstu stolarije i do dve godine? To automatski znači da ćete u tom periodu moći da ih zamenite za nova ukoliko bude potrebe za tim. Na primer, ako dođe do bilo kakve vrste habanja ili fizičkog oštećenja, kao i do kvara samog mehanizma, imate pravo na zamenu. Ipak, ako realno pogledamo, veoma je mala verovatnoća da vam se ovako nešto desi za tako kratak period. Međutim, danas su česte provale po stanovima i radnjama, koje mogu direktno uticati na oštećenje samih ulaznih vrata posebno u vreme godišnjih odmora i praznika. 

Kvalitetna sigurnosna ulazna vrata za sve one koji često putuju

Ukoliko ste u takvim životnim okolnostima da često odlazite na put na koji ostajete i po nekoliko meseci, onda možete biti potencijalna meta mnogih lopova i provalnika. Zbog toga je veoma važno da što pre uložite u kvalitetna sigurnosna ulazna vrata kako biste izbegli bilo kakvu vrstu neprijatnosti. U ovom slučaju najbolje bi bilo da se direktno od proizvođača informišete koji model vrata je idealan za vaš stan. Mnogi proizvođači nude specijalnu vrstu sigurnosnih ulaznih vrata koje imaju neke dodatne mehanizme koji povećavaju stepen zaštite od eventualne provale. Takva vrata najčešće sadrže odgovarajuće brave koje se prave po jedinstvenom modelu pa ih je vrlo teško obiti. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *