UNIVERZALNI SPISAK ZA MORE: ŠTA SE SVE MORA NAĆI U KOFERU ZA LETOVANJE?

Ako često putujete tokom cele godine ovo može biti lak zadatak za vas. Osnovne stvari za duža i kraća putovanje se podrazumevaju. Ali šta je to što je drugačije ako se pakujete za letovanje i uživanje na moru. Tu je važno da ne zaboravite par bitnih stvari. Naravno sadržaj vaših kofera razlikovaće se od toga da li idete na more kao par ili kao roditelji sa decom.

Zatim će zavisiti i od destinacije na koju idete i aktivnosti koje planirate tamo. U nastavku teksta nalaze si par opštih stvari koje je neophodno poneti na odmor koji će se odigrati na obali mora. 

ZAŠTITA OD SUNCA – KREMA ZA SUNČANJE, NAOČARE I ŠEŠIR

Ovo je na pravom mesto jer je veoma važno da budemo zaštićeni dok uživamo u sunčevim zracima. Naočare su obavezne kako ne bismo žmirkali i kako bismo zaštitli naš vid od jakih UV zraka. Pri tome upotpuniće odevnu kombinaciju u čemu dobar saveznik može biti i slameni šešir. Idealan zaštitnik glave, lica i ramena od sunca, a sa druge strane i fantastičan modni detalj. Krema za sunčanje takođe spada u grupu zaštitnika. Možete birati jačinu zaštitnog faktora kreme sa sunčanje u odnosu na vaš ten i potrebe. Za koju god varijantu krema za sunčanje da se odlučite nećete pogrešite, jer bolje bilo koja, nego nijedna. Vaša koža zaslužuje da je sačuvate zdravom, a to ćete najbolje uraditi sa kombinacijom krema za sunčanje, naočara i šešira. 

PEŠKIRI

Letovanje bez peškira? Nemoguće. Iako vam se možda čini nečim što se podrazumeva, mnogi zaborave upravo ovaj artikal. Neki svesno jer se oslanjaju na program peškira koji će dobiti u hoteli ili smeštaju, a drugi nesvesno i slučajno. 

JAPANKE ILI PAPUČE

Udobna obuća za putovanje i elegantne cipele za izlazak u grad su nezaobilazne za svaku destinaciju. Ali kada govorimo o letnjim avanturama važno je spakovati i japanke ili papuče koje su veoma pogodne za plažu. Neki vole da hodaju i bosi, ali s obzirom da je ovde reč o godišnjem dobu kada greje jako sunce, podlog kao što su beton i pesak mogu biti veoma topli zbog toga. Zato je uvek važno da imamo ovu vrstu lagane obuće kod sebe. Ovo je važno kako za odrasle muškarce i žene, tako i za decu. Dostupno nam je mnogo modela i varijacija tako da je izbor vrlo lak. 

KUPAĆI KOSTIMI 

Bez kupaćeg kostima ne može se zamisliti sunčanje i uživanje u morskim čarima. Ponesti najmanje dva komada, kako biste imali da presvlačite dok vam se jedan suši. Ako ipak želite da prošetate i više komada to je sasvim u redu. Odmor je vaše vreme za uživanje. Pored toga veoma korisni dodatak uz kupaći kostim može biti neka lagana marama kojom se žene mogu ogrnuti dok leže ili sede na plaži.

MINI ,,APOTEKA“ ZA PRVU POMOĆ

Gde god da idete ovo je neophodno. Paketić za prvu pomoć treba da sadrži lek za bolove i lek za snižavanje temeprature. Ostale tablete po potrebi i želji pakujte. Čest izbor je i probiotik. A neka se u njoj nađe i hanzaplast, vata i gaza.

SREDSTVO PROTIV KOMARACA

Ne zaboravite da treba da osigurate sebe i od ujeda ovih insekata. Danas je dostupno mnogo proizvoda koji vam mogu pomoći u toj borbi. U vidu sprejeva, krema, mini uređaja. Uz to ponesite i mast za ujede od insekata koja umiruje iziritiranu kožu i umanjuje svrab.

Priprema za put je pola posla. Onda vam ostaje samo da uživate kada stignete na željenu destinaciju bez strepnje da li ste nešto zaboravili. Dakle šešir na glavu, kupaći kostim i peškire u kofer, krema za sunčanje na lice i ramena i pravac plaža. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *