Kad automobil postane pasija: najskuplje dogradnje automobila

Odlično opremljen automobil, atraktivnog i modernog dizajna je nešto što svako priželjkuje, ali ono što svaki model automobila čini jedinstvenim je to koliko ulažemo u njega. Za one koji su zaljubljenici u automobile, dogradnja u automobilima je veoma važna, a oni koji imaju finansijskih mogućnosti su otišli korak dalje i mnogo novca su uložili u skupocenu dogradnju u svojim vozilima.

Takođe, uz velika novčana ulaganja i mnogo utrošenog vremena moguće je da polovna vozila koja morate prodati transformišete u potpuno novi model. Ipak, ovakva ulaganja u polovne automobile se isplate najviše onima kojima su automobili pasija i koji imaju dovoljno novca. U nastavku teksta saznajte koje su to najskuplje dogradnje u automobilima.

Gume Formule 1

Kvalitetne gume visokih performansa pružaju osećaj sigurnosti i udobnosti dok vozite, a zahvaljujući brojnim inovacijama u tehnologiji, gume su dobile na vrednosti među onima koji dele strast prema automobilima.

Kada se pomene strast prema automobilima, uglavnom je prva asocijacija na vozače reli trka, pa su tako gume Formule 1 najskuplje. Svaka guma popularne formule košta 1,500 dolara. Uzimajući u obzir i to da se tokom jedne trke promeni oko 20 guma, ova cifra se značajno povećava. Čini se da Formula 1 ne žali da potroši veliku količinu novca, kako bi opravdala svoje ime i održala svoju popularnost.

“Body kit” oprema

Onima kojima je stalo do toga da njihov automobil atraktivno izgleda, najviše novca će uložiti u “body kit” opremu u koju spadaju spojleri, prednji i zadnji branici i hauba. Ovi delovi na automobilu određuju značajno izgled vozila, pa tako u skladu sa svojim ukusom i željama, vlasnici luksuznih automobila biraju skupocenu opremu za spoljašnji izgled automobila.

Najbolju i ujedno najskuplju “body kit” opremu imaju i najskuplji automobili, kao što su Porsche Macan i japanski “Infiniti G37” i “Infiniti Q60”, čija je cena 1,550 dolara. Ova oprema ovim luksuznim vozilima pruža širinu, a spojleri čine da automobili izgledaju neobično. Svakako da neko ko vozi model sa ovakvom dogradnjom, ne može da bude neprimećen.

Ozvučenje u kolima

Po uzoru na mnoge filmove i serije u kojima se uglavnom iz skupocenih automobila čuje glasna muzika, vlasnici vozila ulažu mnogo novca i u automobilske zvučnike. Čini se da su automobili koji imaju glasno ozvučenje mnogo atraktivniji. Pa zato u zavisnosti od toga koliko vole glasnu muziku tokom vožnje, oni koji vole kvalitetnu opremu u kolima biraju koliko novca će potrošiti na njih.

Jedan od najskupljih zvučnika na tržištu je model “Kicker Solo Powered” koji košta 500 dolara, a s obzirom na to da ima jačinu od čak 900 vati, sigurno je da oni koji voze automobil sa ovakvim ozvučenjem mogu da naprave sjajnu žurku tokom vožnje.

Sedišta za trke

Za one kojima je udobnost tokom vožnje najvažnija, kvalitetna sedišta u automobilu su obavezna. Osim toga, sedišta veoma određuju izgled unutrašnjosti svakog automobila, pa tako oni koji žele da njihova kola izgledaju i spolja i iznutra lepo, treba da izdvoje novac za njih.

Najbolji kvalitet, ali i najveću cenu drže sedišta za trke, koja često ugrađuju vlasnici najpopularnjih autmobila. Ova sedišta, osim što imaju moderan dizajn, vozačima garantuju i udobnost, a izrađena su od materijala koji je takav da putnici u automobilu neće klizati.

Kvalitetna i luksuzna oprema pruža prestiž svakom automobilu, pa je tako skupocena dogradnja veoma popularna među onima kojima dele strast prema četovortočkašima. Naravno, sve ove delove možete naći po pristupačnim cenama uz garanciju za njihov kvalitet.

Zato, ako i Vi želite da osvežite izgled svog automobila, možda Vam navedeni skupoceni delovi daju inspiraciju kako da napravite kreativne ispravke na automobilu koje će ga učiniti lepšim. Izaberite sedište, gume, spojlere, felne ili ozvučenje koje nije nužno skupoceno, i sigurno je da će Vaš automobil dobiti drugačiji i moderniji izgled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *