Najpopularniji tretmani lica za mlađi izgled kože

Činjenica je da danas veliki procenat žena vodi računa o svom fizičkom izgledu, naročito kada je nega kože u pitanju. Starenje spada u prirodan proces koji ne možemo da zaustavimo, ali zato možemo štošta da učinimo za našu kožu kako bi što duže ostala elastična i sjajna. 

Brojni kozmetički preparati mogu biti od koristi, kao i kozmetički tretmani u određenim salonima. Tehnologija je danas toliko napredovala pa pripadnice lepšeg pola mogu koristiti raznorazne tretmane koji daju efektne rezultate kada se radi o podmlađivanju kože lica. 

Neke od njih predstavićemo vam u nastavku teksta.

Mezoterapija lica – moderna tehnika za uklanjanje prvih bora!

Jedan od definitivno popularnijih tretmana za podmlađivanje kože jeste mezoterapija lica. Cilj ove savremene metode u kozmetičkoj industriji jeste regeneracija kože kako bi se poboljšala njena struktura i vitalnost. Isto tako, mezoterapija daje odlične rezultate u lečenju akni i hiperpigmetaciji kože, kože sa ožiljcima i poboljšanje njene elastičnosti i teksture. 

Reč je o ne-hirurškoj metodi koja podrazumeva ubrizgavanje određenih „koktela“ u ezoderm (centralni deo kože). Ovde se misli pre svega na tzv. vitaminske koktele koji imaju za cilj podmlađivanje kože koja stari pod uticajem štetnog UV zračenja i ostalih faktora iz prirodnog okruženja. 

Hijarulonski fileri daju odlične rezultate zadnji niz godina

U savremenoj estetskoj medicini, pažnja se posvećuje pre svega onim ne-invanzivnim hirurškim zahvatima koji za kratko vreme daju adekvatne rezultate u cilju otklanjanja prvih bora na licu i vratu. U samo neke od njih spadaju hijarulonski fileri predviđeni pre svega za konturisanje i uvećanja volumena usana, ali i za popunjavanje prvih bora na lica. 

Ovaj tretman podmlađivanja kože lica podrazumeva ubrizgavanje određenih biorazgradivih gelova direktno u samu kožu lica bilo da se radi o konturisanju jagodica, usana ili brade, ili o poboljšanju tonusa kože lica i neutralisanju štetnih slobodnih radikala. 

Treba napomenuti da su danas hijarulonski fileri apsolutni trend u savremenoj medicini koja se bavi estetskim ulepšavanjem žena percipirani na potpuno prirodnoj bazi, bez veštačkih alergena. 

Pilinzi voćnim kiselinama – idealni za uklanjanje hiperpigmentacije lica

Ovde se pre svega misli na određene vrste hemijskih pilinga koji zadnjih desetina godina daju odlične rezultate u kozmetologiji kada se radi o anti-age tretmanima.

Naime, serija pilinga na bazi voćnih kiselina doprinose ujednačavanju tena, ublažavanju bora, uklanjanju ožiljaka i hiperpigmentacije kao i kompletnoj regeneraciji kože. Već nakon nekoliko tretmana koža postaje zategnutija, elastičnija i svežija, a bore redukovane. Dermatolozi preporučuju da se pilinzi rade s jeseni kako bi se koža u najkraćem roku oporavila od štetnog UV zračenja u toku leta. 

Mikrodermoabrazija – tretman idealan za zreliju kožu

Žene nakon pedesete godine su u potrazi za tretmanima koji doprinose uklanjanju zadebljanog sloja kože što je karakteristično kada je starenje kože u pitanju. 

Svrha ovog tretmana jeste podsticanje mikrocirkulacije kao i formiranje novih ćelija, uklanjanje staračkih pega kao i održavanje svežeg izgleda kože. 

Mikrodermoabrazija se sprovodi jednostavnim pilingom kože dijamanstkim kristalima čime se poboljšava limfna drenaža i reguliše pojačano lučenje sebuma. 

Za kraj treba napomenuti da je svakodnevna pravilna nega kože itekako važna za održavanje njenog mladalačkog izgleda. Ovde mislimo na korišćenje hidratatnih krema prilagođene našem tipu kože, uklanjanje nečistoća pre spavanja, upotreba adekvatne noćne anti age kreme i sl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *