Neurološka klinika Inovium Neuro- inovativni načini lečenja za pacijente svih životnih dobi

Neurološka oboljenja već dugo ne prate samo pozne godine života. Kao rezultat brze i stresne svakodnevice, nedovoljne fizičke aktivnosti i genetskih faktora koji se ispoljavaju ranije, simptomi neuroloških oboljenja se sve više javljaju kod ljudi u dvadesetim i tridesetim godinama. Većina ovih oboljenja se može uspešno lečiti ili makar držati pod kontrolom, ali je za to neophodna rana dijagnostika i tretmani koji na najneinvazivniji način pospešuju pacijentima kvalitet života. Neurološka klinika Inovium Neuro i prof. dr Tihomir Ilić čine liderski tim Evrope kada je u pitanju precizno postavljanje dijagnoze i lečenje inovativnim tretmanima.

Repetitivna transkranijalna magnetna stimulacija- lečenje bez upotrebe medikamenata

Prof. dr Tihomir Ilić je svetski priznati stručnjak u lečenju Parkinsonove bolesti i neuroloških uzroka psihijatrijskih oboljenja. Osim što je profesor neurologije i dekan Medicinskog fakulteta, on je i pionir u primeni repetitivne transkranijalne magnetne stimulacije, metoda lečenja depresije i anksioznosti. Ova revolucionarna metoda ponovo uspostavlja normalnu funkciju centralnog nervnog sistema bez upotrebe bilo kakvih medikamenata, na bezbolan i neinvanzivan način. Uz to, simptomi depresije i anksioznosti se značajno smanjuju, što pacijentima pozitivno utiče na svakodnevicu. Osim lečenja magnetnom stimulacijom, neurološka klinika Inovium pruža svojim pacijentima mogućnost postavljanja rane dijagnoze Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, lečenje posledica moždanog udara, kao i tretmane za pacijente koji boluju od fibromialgije i hroničnih migrena. Prof. dr Tihomir Ilić se nalazi na čelu visokostručnog tima koji svojim specijalnostima pokriva sve neurološke poremećaje i oboljenja izazvana neadekvatnom funkcijom centralnog i perifernog nervnog sistema. 

Kada je vreme za specijalistički neurološki pregled?

Prvi znaci neuroloških poremećaja su bol i tremor koji ne potiču od uobičajenih faktora, kao što su umor nakon fizičkog napora ili prevelika konzumacija kofeina. Najčešći simptom koji ukazuje na to da je potrebno obaviti neurološki pregled jesu uporne migrene, koje traju nekoliko sati, onemogućavaju normalno funkcionisanje i praćene su mučninom i osetljivošću na svetlost i zvuke. Tremor ruku i nevoljno grčenje mišića ekstremiteta mogu ukazivati na razvoj Parkinsonove bolesti, ali i na čitav niz drugih neuroloških poremećaja. Kombinacija ova dva simptoma, odnosno bol koji se premešta po telu, praćen trnjenjem, žmarcima i neuobičajenim podrhtavanjem može indicirati da nervni sistem reaguje na neki spoljašnji ili unutrašnji faktor. Pacijentima koji su pretrpeli moždani udar ili ozbiljnu povredu glave neophodni su redovni neurološki pregledi, kako bi specijalisti pratili oporavak nervnog sistema i eventualno postavili ranu dijagnozu, ukoliko postoji opasnost za pojavu ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Najzad, pacijenti koji pate od psihičkih poremećaja, kao što su depresija i anksioznost, u neurološkoj klinici mogu dobiti tretmane koji će im olakšati život i ukloniti nepotrebne lekove iz njihove dnevne rutine. Neurologija u ovom slučaju leči fiziološke uzroke poremećaja ponašanja, odnosno one faktore koji utiču na normalnu funkciju mozga i lučenje hormona. Ovaj način lečenja ne isključuje potrebu za psihoterapijom, ali pruža mogućnost za brži oporavak i sveobuhvatniji tretman. Najzad, nakon ulaska u određenu životnu dob, svaki pacijent,a naročito onaj koji poseduje genetsku predispoziciju za razvoj neuroloških tegoba, pregled specijaliste treba da ukljući u svoju godišnju zdravstvenu rutinu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *