Želite navlake na zubima? Ovo su detalji koji bi vas mogli zanimati

Navlake na zubima i veštačke krunice su dva imena koja predstavljaju istu metodu koja donosi estetska i funkcionalna rešenja u stomatologiji onda kada je to potrebno.

Oduvek se koriste, ali su tokom vremena pretrpele i brojne promene pa sada imaju veće mogućnosti i bolje rezultate.

Metalne i bezmetalne navlake na zubima – dve vrste koje su vam na raspolaganju

Metalne krunice za zube su stariji model koji u svojoj osnovi ima metal, a pokriven je keramikom. Čvrsta je i stabilna i dugo vremena je bila jedini izbor.

Bezmetalne navlake na zubima su unapređena verzija kod koje je osnova cirkonijum, a keramika završni sloj. Ovaj model donosi i estetsku i medicinsku opravdanost upotrebe.

Naime, nove krunice za zube traže skidanje manje zubne mase da bi mogle da se fiksiraju pa se mogu spasiti i dosta oštećeni zubi. Osim toga, imaju bolji izgled i sličniji su prirodnom zubu jer im je i osnova bela, a mogu se i izbeljivati do velike beline što sa starim modelima nije situacija.

Pacijenti u dogovoru sa stomatologom biraju jedan od dva modela, a ako on kaže da je oba moguće ugraditi – pacijent sam donosi odluku o vrsti.

Koja je cena krunica za zube?

Svaka stomatološka ordinacija formira cenovnik individualno, ali su bezmetalne cirkonijum krunice skuplje baš zbog svojih prednosti i koštaju oko 200€ po zubu. 

Metalokeramičke su najčešće polovinu te cene i koštaju oko 100-120€ po zubu, ali osim cene nemaju veći razlog za postavljanje pa se upravo zbog toga mnogi odlučuju za unapređenu verziju.

Nekada je to preporuka stomatologa, a nekada lična odluka pacijenta. Ono što je sigurno je da se dobija navlaka za zube koja savršeno imitira prirodan zubni niz.

Digitalizovana izrada zubnih krunica

Najsavremenije stomatološke ordinacije imaju mogućnost izrade krunica na licu mesta, uz pomoć kompjuterskih programa i digitalnih slika za uzimanje otisaka.

Nema gipsa koji se drži u ustima za otisak, nema proba, nema korekcije, nema čekanja… 

CEREC izrada krunica podrazumeva da se digitalno uzima otisak i da se na ovoj mašini krunice naprave za samo 30 minuta.

Skenira se vilica pa je izrada krunica daleko preciznija, model je vidljiv u 3D verziji na računaru, a pacijent odmah dobija nove navlake za zube i odmah ih koriguje prema potrebi.

Hollywood smile procedura se dobija uz pomoć zubnih navlaka

Iako postoje druge opcije, danas sve više ljudi odlučuje da zameni ceo niz zuba u vilici ili makar njih 14 sa jednakim navlakama za zube koje kreiraju savršen osmeh poznatiji kao Hollywood smile postupak.

Na ovaj način se izbegava mogućnost nastanka razlike između prirodnih i veštačkih zuba, a i sopstveni se učvršćuju i na jednom mestu rešavaju problem naprsnuća, oštećenja od karijesa, plombi…

Ordinacije prave posebne programe za ovakve pacijente i ubrzavaju proceduru uz niže cene.

Zakažite pregled i brzo i lako utvrdite koje opcije imate kada su u pitanju vaši zubi. Možda je došlo vreme i da zamenite stare navlake, ali i da spasite svoje oštećene zube. Krunice su pravo rešenje.

Posetite stomatologa i pronađite pravo rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *