Cveće i dekoracija venčanja: Ideje za zadivljujuću proslavu

Cveće je oduvek bilo jedno od najboljih načina da se ulepša svaka svadbena proslava. Ono ne samo da dodaje dašak elegancije i romantike prilici, već i pomaže da se postavi ton i stvori nezaboravan ambijent. 

Buketi, najlepši cvetni aranžmani i dekoracija prijema – postoje brojni načini da se cveće ugradi u venčanje. U ovom članku ćemo istražiti neke od najkreativnijih i zadivljujućih načina da koristite cveće kao deo vaše dekoracije venčanja, tako da vaš veliki dan bude nezaboravan.

Cvetni zidovi – stvorite najlepši deo za slikanje

Cvetni zidovi su poslednjih godina postali sve popularniji trend, i to sa dobrim razlogom. Cvetni zid je u suštini pozadina stvorena aranžiranjem cveća u šablonu nalik mreži. 

Mogu poslužiti kao pozadina za fotografije ili kao fokusna tačka na ceremoniji ili prijemu. Lepota cvetnih zidova leži u raznovrsnosti cveća koje se može koristiti za njihovo stvaranje, od ruža i božura do sukulenata i zelenila. Da biste maksimalno uticali na svoj cvetni zid, razmislite o izboru cveća koje dopunjuje šemu boja vašeg venčanja.

Sigurni smo da će svi gosti biti oduševljen ovim prelepim prizorom.

Cvetni lukovi

Lukovi su još jedan popularan način za dekoraciju najbitnijeg dana u životu, jer mogu poslužiti kao zapanjujući ulazi ili kao pozadina za svadbenu ceremoniju. 

Mogu se napraviti od raznih materijala, uključujući drvo, metal, pa čak i cveće. Kada ugrađujete cveće u lukove, mogućnosti su beskrajne. Za tradicionalan, romantičan izgled, razmislite o korišćenju cveća poput ruža i božura. Za moderniji i minimalistički osećaj, odlučite se za zelenilo i sukulente. 

Lusteri – poseban način ukrašavanja cvećem

Lusteri su prelep način da dodate notu sofisticiranosti i elegancije vašem venčanju. Uključujući cveće u dizajn, možete transformisati luster u zadivljujuću tačku koja oduzima dah i koja će ostaviti trajan utisak na vaše goste. 

Da biste postigli sofisticiran izgled, razmislite o korišćenju monohromatske šeme boja sa mešavinom cveća i zelenila. Za bogatiji izgled, izaberite različite boje i oblike u svojim cvetnim aranžmanima.

Cvetni aranžmani na stolovima

Središnji delovi stolova su jedan od najvažnijih elemenata venčanja, jer mogu da doprinesu celokupnoj atmosferi.

Postoji bezbroj načina da se cvetni aranžmani dizajniraju i postave na centralni deo stolova, od klasičnih cvetnih aranžmana do jedinstvenih i kreativnih ideja. Za vanvremenskii izgled, razmislite o korišćenju jedne vrste cveća u velikom aranžmanu. Ako želite malo moderniji dizajn, pomešajte raznovrsno cveće i zelenilo da biste napravili zadivljujuć i nezaboravan prikaz.

Bidermajer – najbitnije cveće na svakom venčanju

Bidermajer je, pored prstena, najbitniji detalj u životu svake mlade, a služi i kao ukrasni dodatak i kao simbol ljubavi i posvećenosti. 

Od okruglih bidermajera do kaskadnih aranžmana, postoji bezbroj stilova za izbor, što olakšava pronalaženje buketa koji savršeno dopunjuje venčanicu, ali i celokupni izgled venčanja. 

Kada birate cveće za svoj bidermajer, važno je uzeti u obzir šemu boja i stil venčanja. Za vanvremenski dizajn, razmislite o uzimanju potpuno belih buketa ili se odlučite za blistavu boju sa svetlim, smelim cvetovima. Cveće poput ruža, božura i ljiljana su klasični izbori za bidermajer, ali nema razloga da ograničite izbor na ovo tradicionalno cveće.

Od jedinstvenog i neobičnog cveća do zelenila i sukulenata, opcije su zaista beskrajne. Takođe je važno uzeti u obzir miris cveća, jer to može dodati dodatni dodir romantike i elegancije prilici. 

Bilo da odaberete klasičan i elegantan buket ili moderniji i minimalistički aranžman, buket će sigurno dodati dašak romantike i lepote vašem danu venčanja.

Cvetne krune 

Cvetne krune su lep i nesvakidašnji način da uključite cveće u dekoraciju vašeg venčanja i savršen su dodatak za deveruše, rođake i mladine prijateljice. Ovi interesantni ukrasi se obično prave od raznog cveća i zelenila i mogu se prilagoditi tako da odgovaraju šemi boja i celokupnom stilu venčanja. 

Bilo da se odlučite za klasičnu i elegantnu krunu od ruža ili krunu od divljeg cveća, cvetne krune će sigurno dodati dašak iznenađenja ali i romantike vašem velikom danu. 

Mogu se upariti sa blagim talasima u kosi ili pletenicama za opušten i prirodan izgled, ili sa elegantnim i šik frizurama za formalniji osećaj. Sa toliko stilova i opcija koje možete izabrati, cvetne krune su nesvakidašnji način da uključite cveće u dan vašeg venčanja.

Uključivanje cveća u vašu svadbenu dekoraciju je lep i vanvremenski način da dodate dodir elegancije, romantike i lepote vašem velikom danu. Od zapanjujućih buketa i prolaza ukrašenih cvećem do boho-šik cvetnih kruna, opcije su zaista beskrajne. 

Kada je u pitanju dekoracija cvećem, mogućnosti su ograničene samo vašom maštom. Bilo da odaberete klasične cvetove poput ruža i božura, ili se odlučite za jedinstveno i neobično cveće i zelenilo, ovo je divan i zadivljujući način da oživite svoju viziju. Bez obzira da li tražite klasični i tradicionalni osećaj ili moderniju i minimalističku atmosferu, cveće je odličan izbor dekoracije koji će sigurno ulepšati vaš veliki dan! Pošaljite pozivnice, odaberite cveće sa svoj savršeni dan, i uživajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *