Hrana na točkovima

Evropsko radno vreme i brojne obaveze naterali su mnoge zaposlene da kupupuju gotova jela, a da na pripremanje hrane kod kuće gotovo i zaborave. Česti kupci su uglavnom mladi koji su tek pčeli da rade ili strarija lica, tačnije penzioneri kojima se ne ispalti da pripremaju hranu samo za sebe. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je sve više mesta na kojima se mogu kupiti gotova jela, a zbog različitih uskusa hrana je prilagođena svima, ali i svačijem novčaniku.

Upravo zbog ovog trenda, ručak u Beogradu za poneti postao je veoma popularan i aktuelan. Zaposleni, student, penzioneri sve više odlaze u restorane, supermarket, ali i u posebne prodavnice u kojima mogu da kupe kuvanu hranu za poneti, jer im je tako praktičnije nego da se petljaju sa pripremanjem i kuvanjem hrane kod kuće. Kuvana domaća hrana mami sve više kupaca.

Evropsko radno vreme koje je danas i u Srbiji popularno, a to je radni dan od 9 do 17h učinio je da se mladim zaposlenima ne isplati da kuvaju kod kuće, jer je u pitanju mala količina hrane. Ali, bez obzira da li su madi ili stariji, koliko je ručak u Beograadu ili večera za poneti popularna svedoči i to da se kupuju porcije i za čitavu porodicu.

Međutim, ručak u Beogradu za poneti ne nudi se samo u novootvorenim mestima na kojima se prodaje kuvana hrana, već se ovakva mogućnost nudi i u brojnim beogradskim tradicionalnim restoranima. Veoma je praktično i jednostavno samo poručiti hranu preko telefona, a kada bude pripremljena i spakovana vaše je samo da dođete i pokupite omiljeni obrok.

Kupci se uglavnom odlučuju za ona mesta koja su im usput na putu od posla do kuće, a čak i ako se odluče za neki drugi restoran, cene su približne i pristupačne. Bez obzira da li ste ljubitelji tradicionalne srpske hrane ili ribljih specijaliteta, za pristojnu sumu novca možete da uživate u brojniim specijalitetima.

Ručak u Beogradu sada i odmah

Koliko je ručak u Beogradu za poneti postao popularan svedoče i mogućnosti pakovanja kuvane hrane u lancima poznatih supermarketa. U njhovoj ponudi mogu se pronaći razne vrste salata, kuvanih jela i variva, ali i čorbi. Međutim, osim mesta na kojima možete kupiti kvalitetnu kuvanu hranu, tu su i brojni lanci svetski poznatih restorna brze hrane koji nude razne specijalitete od mesa, roštilj, ali i specijalitete internacionalnih kuhinja, kao i različite proizvode od krompira.

Međutim, često se dovodi u pitanje cena ovako kupljenih obroka, jer još uvek postoji mišljenje da je jeftinije hranu pripremati kod kuće. Kada se malo razmisli i preračuna, više vremena, a nešto manje novca će vam iziskivati pripremanje hrane u sopstvenoj režiji nego njena kupovina. Zato se odlučite da li je ručak u Beogradu za poneti isplativa investicija, koliko je potrebno novca na mesečnom nivou i da li vam to ide u korist i izračunajte da li vam je lakše da platite i da onda uopšte ne razmišljate o tome da li vam je nešto pokipelo, zagorelo ili ostalo nepečeno. Prijatan i ukusan obrok vam želimo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *