Pet kreativnih ideja za dekorisanje sobe za bebu

Dekoracija bebine sobe je jedan od najlepših, ali i najzahtevnijih zadataka za roditelje. Bebina soba je kutak koji treba da bude prilagođen baš svim bebinim potrebama, pa je u tom cilju potrebno pažljivo isplanirati svaki njegov deo, stvarčicu i detalj koji će se u sobi naći.

Naravno, pre svega treba uzeti u obzir šta ne bi trebalo da se nađe u blizini deteta, kako se bebina bezbednost ne bi dovodila u pitanje zbog oštrih dekorativnih predmeta ili suviše sitnih detalja.

U nastavku donosimo pet predloga za opremanje dečije sobe, koji su potpuno prilagođeni deci, a nema sumnje da će se u ovako uređenoj sobici i roditelji osećati prijatno sa mališanom.

#1 Udobni dekorativni detalji za krevetac

Bebin krevetac treba da bude najudobnije mesto u čitavom domu, pa se potrudite da ga opremite mekanim, pamučnim stvarima koje prijaju bebinoj koži. To mogu biti pamučne pletenice, dečije klupko, nežno ćebence ili neki sličan detalj, a sve ovo nudi KIDO oprema visokog kvaliteta, koja na originalan način upotpunjava bebin kutak.

Treba biti pažljiv, i ne pretrpati krevetac detaljima, pa neke od ovih stvari ostavite i za fotelju, dvosed i druge komade nameštaja u dečijoj sobi. Ukoliko ove praktične i mekane stvari za bebu kupite u nekim upečatljivim nijansama, daćete sobi posebnu svežinu i razbiti monotoniju pastelnih boja, koje su najzastupljenije u dečijim sobama.

#2 Uramljeni bebini predmeti

Uramljene fotografije su zanimljive, ali zamislite uramljenu bebinu čarapicu, otisak bebinog stopala napravljen prilikom prvih koraka ili prvu portiklu koju je vaša beba koristila. Deluje izuzetno zanimljivo i emotivno, pa iskoristite ramove za fotografije da u njima sačuvate opipljive uspomene, koje će vam naročito mnogo značiti za nekoliko godina.

Ovakvu dekoraciju možete izraditi i sami vrlo lako, a kada nekoliko ovakvih uspomena izložite na zid iznad bebine komode, soba će dobiti potpuno novu, personalizovanu notu koja vam nikada neće dosaditi.

#3 Vremeplov u fotografijama

Neverovatno je kako se bebe brzo menjaju iz meseca u mesec, a promene su gotovo neuhvatljive. Ukoliko imate želju da zabeležite odrastanje vaše bebe, menjanje boje njenih okica i prve osmehe, uradite to na nešto kreativniji način.

Fotografišite bebu jednom mesečno u sličnom položaju, na istom mestu (pored igračke, u krevecu ili u vašem naručju), a onda od fotografija napravite mali vremeplov na zidu bebine sobe.

Ovo je jedan od najpopularnijh trendova u uređenju koje usvajaju moderne mame, pa sve veći broj njih na ovaj način ukrašava bebinu sobu. Biće vam izuzetno zanimljivo da na ovaj način posmatrate kako se beba menja i raste, a ujedno ćete svakim danom biti sve svesniji detetovog odrastanja i sazrevanja.

#4 Neobičan nameštaj

Dekoracija bebine sobe može biti vrlo laka i kreativna ukoliko se odlučite za neobične komade nameštaja. Na primer, fotelja ili sofa su sastavni deo svake dečije sobe, jer su neophodne majkama prilikom dojenja i igranja sa bebom. Ukoliko je u pitanju manji prostor, umesto klasične fotelje izaberite neku zamljivog oblika, ili stari komad nameštaja presvucite u interesantnu presvlaku sa simpatičnim dezenom.

Ako na raspolaganju imate veću sobu, onda u nju možete uneti u udobne vreće – lejzi begove, ili slične komade koji će imatu praktičnu funkciju, a ujedno neće predstavljati nikakvu opasnost za bebu.

Takođe, lampe za dečije sobe se izrađuju u raznim veličinama i oblicima, pa uvek možete odabrati neku u obliku oblačića, zvezde ili zeke, kako bi soba zaista odisala dečijim raspoloženjem.

#5 Tapete sa motivima iz bajki

Zidove sobe možete ukrasiti tapetama, a ukoliko izaberete one sa likovima iz bajki, soba će zaista postati pravo malo carstvo za bebu. Takođe se možete odlučiti i za klasične motive poput oblačića, mašnica, srca i drugih ukrasa, koji uvek lepo izgledaju u sobama devojčica i dečaka, u plavoj, roze ili nekoj neutralnoj nijansi.

Ako ste umetnička duša i imate kreativne ideje, u oslikavanju zidova možete da se oprobate i sami. Nabavite kvalitetne boje za ovu namenu, izdvojite nekoliko sati i uživajte u stvaranju umetničkog dela za vašu bebu.

Dečija soba je dobro opremljena onda kada je bebi toplo i udobno, a uz to i lepo dekorisano. Ovo su samo neki od načina na koje možete urediti bebinu sobu kreativno i zanimljivo, pa je ostalo samo da nabavite sve neophodne detalje i bebine fotografije. Svaka sitnica u bebinoj sobi može izgledati vrlo interesantno ukoliko se uklopi na pravi način, a na vama je samo da budete kreativni i praktični.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *