Uređaji i alati koji će vam olakšati svakodnevne poslove u bašti

Većina ljudi smatra da imati dvorište i baštu podrazumeva mnogo truda, ulaganja i utrošenog vremena. Međutim, uz kupovinu odgovarajućih uređaja i alata, posao u bašti gotovo da nećete osetiti.

Pogledajte koji uređaji i alati će vam biti najpouzdaniji saradnici i učiniti da uz minimalno truda vaša bašta izgleda fantastično.

Trimeri za travu – baštenski alat za lep travnjak

Trimeri za travu predstavljaju neophodan baštenski alat. Odlikuju ih praktičnost i mobilnost. Poručite trimere za košenje trave i olakšajte sebi održavanje manje pristupačnih mesta u dvorištu kao što su površine sa nagibom, delovi travnjaka oko ivičnjaka, stabala, leja sa cvećem, ćoškova bašte i prostor oko baštenskog nameštaja.

Trimeri za travu su svoju primenu našli u mnogim domaćinstvima, a često se zbog svoje praktičnosti upotrebljavaju za uređivanje travnjaka na javnim površinama poput parkova i posebno na manjim, teško dostupnim travnjacima.

Prskalica za zalivanje – da vam bašta uvek bude sveža

Svakom dvorištu je u letnjem periodu potrebno mnogo vode kako bi travnjak i cveće preživeli velike vrućine i uvek bili intezivne zelene boje i sveži.

Ukoliko vas je zamorilo da se leti svakodnevno bavite zalivanjem i vučete crevo i kofe sa vodom po bašti, savetujemo da uložite u prskalice. One predstavljaju fantastičnu uštedu vremena, lako se postavljaju i dolaze sa različitim mogućnostima, uglovima zalivanja i pokrivnim površinama.

Ukoliko se odlučite za kupovinu prskalica vaš travnjak odisaće svežinom i urednošću i imaćete najlepše dvorište u komšiluku, a na sasušenu travu bolesne žute boje u letnjem periodu možete zaboraviti.

Makaze za živu ogradu – baštenski alat za prefinjenu živicu

Makaze i trimeri za živu ogradu su najbolji saveznici svih onih koji u svom dvorištu žele živicu perfektnog izgleda. Uloga žive ograde je veoma značajna jer ona štiti od buke koja dopire sa ulice, ulepšava dvorište i štiti od vetra i prašine. Može biti napravljena od zimzelenog ili listopadnog bilja.

Mnogi se zbog navedenih razloga odlučuju da dekorišu svoje dvorište zelenom ogradom, a da bi ona izgledala fantastično tokom cele godine i ispunjavala svoje estetske i zaštitne uloge neophodne su vam dobre makaze.

Ulaganjem u kvalitetne makaze olakšaćete sebi životi i prekratiti vreme provedeno u orezivanju iste. Naravno, nećete pogrešiti ni ukoliko se odlučite za trimer za ogradu, jer su oni jednako jednostvani za upotrebu, čak i početnicima.

Cepači za drva – spremite ogrev za zimu uz minimalnu muku

Cepanje drva je prilično zahtevan posao i neophodno je uložiti mnogo vremena, truda i snage ukoliko se obavlja ručno.

Zahvaljujući napretku tehnologije i kako bi se posao cepanja pojednostavio, osmišljene su veoma korisne mašine visokih performanasi – cepači drva. Cepači za drva su veoma moćni alati koji će vam olakšati proces pripreme za zimu. 

Svi cepači drva koriste hidraulični sistem koji daje veću snagu uređaju. U prodaji se mogu naći cepači najrazličitijih dimenzija, horizontalni i vertikalni. Pronađite onaj koji odgovara vašim potrebama i mogućnostima i dočekajte zimu spremni i odmorni.

Duvači i usisivači za lišće – alat koji obezbeđuje urednu baštu u jesenjem periodu

Svi znaju koliko dosadno može biti lišće kada na jesen počne intezivno da opada, a vetar da ga raznosi na sve strane po vašoj bašti. Koliko god ga čistili i grabuljali čini se da ga se ne možete rešiti, jer kako ga počistite, tako vetar nanese novo.

Dobra vest je da postoji jedan veoma praktičan uređaj koji će vam uštedeti mnogo vremena u bašti. U pitanju je duvač za lišće.

Kao što mu sam naziv govori, u pitanju je uređaj namenjen duvanju lišća. Opremljen je posebnim prostorom u koji se lišče usisava, te se smatra izuzetno jednostavnim i praktičnim baštenskim alatom.

Pored duvanja lišća, ovi uređaji se mogu koristiti i za skupljanje pokošene trave, što je veoma praktično jer se uklanjanjem nanosa pokošene trave, travnjaci održavaju zdravim, a vaša bašta urednom i čistom.

Teleskopske testere – rezači visokih grana za uredno i zdravo drveće u vašoj bašti

Rezač visokih grana je veoma praktičan baštenski alat namenjen uređivanju visokog drveća koje je bez ovog alata gotovo nemoguće orezati.

Koriste se za uređivanje grana u voćnacima, ali i u manjim dvorištima sa visokim drvećem. Pomoću rezača visokih grana moguće je iseći teško dostupne grane visokog drveća, kao i održavati visoke žive ograde. Kupovinom ovog alata uštedećete sebi vreme i obezbediti sigurnost jer više neće biti potrebno da se penjete na merdevine svaki put kada je potrebno orezati grane.

Sejalice – alat koji olakšava život poljoprivrednika

Sejalice predstavljaju omiljeni baštenski alat svih baštovana i poljoprivrednika, koji im pomaže da obave svoj posao mnogo brže i efikasnije. Oruđe su za dobijanje lepog i urednog vrta.

Neizostavan su deo svakog seoskog domaćinstva i olakšavaju sve poslove vezane za obradu zemljišta oko kuće.

Postoje ručne sejalice i one sa točkovima, a jedna sejalica se može koristiti za sejanje više različitih kultura. Sejalica za sitno seme predstavlja univerzalnu mašinu za posejavanje različitog semena poput kukuruza, pšenice i žita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *