Kakve prednosti donose privatne laboratorije u Beogradu?

Naš glavni grad ima mnoge prednosti, a jedan je i taj da je to najveći regionalni medicinski centar gde se može izvršiti dijagnostika različitih zdravstvenih stanja. U tome su laboratorije u Beogradu ključ uspeha u pravilnom lečenju jer osiguravaju tačnu detekciju svih problema.

Šta je to što nude privatne laboratorije? Zašto Beograd ima neke od najboljih biohemijskih laboratorijskih centara? Zbog čega su ove analize ključne za proveru većine zdravstvenih stanja?

Laboratorije Beograd – brza i tačna analiza svih parametara

Kada su u pitanju sve laboratorije Beograd je svakako centar sa najvećim brojem ovih zdravstvenih jedinica, ali nije samo njihov broj to što je toliko jedinstveno za naš glavni grad.

U Beogradu ćete definitivno moći da uradite sve vrste analiza, a ako laboratorija to ne može da ispuni, ona će poslati uzorak na dalju analizu u inostranstvo što nije redak slučaj kada su pitanju najrazličitije analize.

Standardno se rade svi tumor-markeri, osnovna biohemija krvne slike, analize mokraće, tkiva, specifične analize koje su vezane za funkcionisanje pojedinih organa…sve se može uraditi ako se poseti neka od stručnih laboratorija u Beogradu.

Laboratorije su i rekorderi u brzini izrade rezultata tako da je za osnovne analize potrebno samo par sati, a i one kojima analiza nalaže duži proces izrade su takođe brzo završeni i dostupni pacijentima koji ih nose na dalje analize.

I cene analiza kada je u pitanju laboratorija Beograd su vrlo često među najpovoljnijima jer je konkurencija velika pa su popusti česti pa pacijenti mogu da vrlo povoljno urade sve analize koje su im potrebne.

Ljubazno osoblje i pomoć pri svim dilemama je jako važna

Pacijenti su više nego zadovoljni ljubaznošću koju nude laboranti u privatnim laboratorijama i to što pomažu svim pacijentima da bi dobili tačne rezultate i dali nekompromitujuće uzorke.

Naime, opšte je poznato da je za osnovnu krvnu sliku potrebno da se analiza radi ujutru, na prazan stomak, ali to ne zahteva baš svaka analiza. Kod nekih je i važno kada se vrši uzorkovanje, a kod nekih kao što je test glukoze se analiza radi 2 sata sa nekoliko naizmeničnih vađenja krvi.

Odlično je kada pacijenti znaju šta ih očekuje i kako da se pripreme za analize koje su potrebne. Ljubazni laboranti će osigurati da celo iskustvo protekne u što prijatnijem okruženju i da čak i taj mali ubod bude što manje neprijatan.

Privatne laboratorije su idealne za analize koje se rade mališanima

Iako ni odraslima nije prijatno otići u laboratoriju i dati uzorak krvi, deca su posebno nervozna i uplašena kada moraju da daju rezultate. Srećom, privatne laboratorije su prava mesta za ovakve analize jer imaju poseban pristup sa decom i strpljenje za što brže analize i uz manje suza.

Većina analiza se može raditi iz krvi iz prsta što je veliko olakšanje, a osoblje je smireno i ne požuruje dete pa je celo iskustvo lakše. Osim toga, tu su i nagrade u vidu lizalica ili igrački koje dobijaju sva deca jer su uspešno urađene analize.

Na taj način se laboratorije urezuju u pamćenje kao prijatna okruženja pa deca svaki sledeći put budu pripremljenija i lakše prihvataju izvođenje analiza.

Moguće je čak i zakazati posebne termine tako da budete sami u laboratoriji, da nema drugih pacijenata i da možete bez ikakve veće gužve da smirite dete i da analize proteknu bez ikakvih problema.

Deca brzo odrastaju, ne treba im uvek laboratorijska analiza pa će nesigurnost i suze brzo biti iza vas, a deca velika i svesnija da će uzorkovanje biti brzo gotovo.

Preventivne analize makar jednom godišnje

Privatne laboratorije analize vrše bez prethodnog uputa, nema čekanja, zakazivanja i uvek možete da ih obavite i preventivno, a najbolje je makar jednom godišnje.

Analiza treba da obuhvati osnovnu analizu krvne slike, lipidni status, analizu mokraće i osnovne parametre vezane za bubrege i jetru. Ako primetite odstupanja rezultate odnesite svom lekaru izveštaj laboratorije i on će na osnovu toga ili dati nalog da se rade dodatne analize ili odmah propisati lečenje.

U svakom slučaju je reč o podacima koji nedvosmisleno pokazuju stanje pa se mogu iskoristiti u dijagnostičke svrhe. Lako se tumače i lekarima čine osnovu za pravilno detektovanje promena i potvrda od kada su neki poremećaji nastali što je takođe važno u praćenju zdravstvenog stanja.

Laboratorije u Beogradu su mesta gde ćete brzo, lako i precizno odraditi sve analize i brzo doći do konačnih rezultata. 

Bilo da se odlučite na preventivne pretrage ili ste osetili neke simptome, iz malo krvi možete saznati kompletnu zdravstvenu situaciju. Iskoristite tu mogućnost da povoljno i jednostavno proverite svoje zdravstveno stanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *