KAKO TEKU PRIPREME ZA SVADBU?


Brak je mirna luka u kojoj, dvoje mladih uplove da bi zajedno proveli svoj život i delili sve sreće i nevolje koje im život priređuje. Brak je zajednica koju treba ljubomorno da čuvaju, a ne da budu ljubomorni jedno na drugo. Obećanja i zavet su kruna njihove ljubavi. I kada je teško, ne samo kada je lako i lepo, treba se držati zajedno! I upravo to verovanje u večnu ljubav pomaže, tera to dvoje mladih da preguraju sav stres koji osećaju oko priprema svoje svadbe. Da, tako je… Pripreme su stresne! Prvo što mladence pritiska je budžet! U želji da taj dan bude njihov najsvečaniji dan u životu, teško im je uskladiti želje i mogućnosti. A posebno imaju pritisak da se svima ugodi, da svakom od njihovih roditelja, koji najčešće sve finansiraju, prećute njihove uslove. Svako ko je imao svoje venčanje, znaće na šta tačno mislimo. Ako imate mali problem oko budžeta, evo par saveta kako da pripreme teku što bezbolnije.

IZBOR RESTORANA, VOZILA, APARTMANA

Kada je reč o restoranu, tu nećete imati muke u potrazi. Obilje restorana za venčanje ostavlja vam mogućnost da izaberete onaj u kome se najbolje osećate. Ono što vam uslovljava izbor restorana je njegov kapacitet za vaš planirani broj gostiju. Međusobna konkurencija vam pruža da izaberete neki restoran kojim, u sklopu svog prostora nudi i dekoraciju, rasvetu kao i dekorativne elemente za stolove i stolice. Neki od novootvorenih restorana, u cilju svoje promocije, imaju promo ponude pa ćete dobiti nekoliko bogatih menija ( koje možete birati ), a to će povoljno uticati na vaš budžet. Zatim, njihova ponuda u sklopu vašeg angažmana je i besplatno iznajmljivanje vozila za svadbu. To vaše iznajmljivanje vozila za svadbu bi značilo da vi odaberete neko od njihovog vozila za mladence. To su često otmene limuzine, otvorene ili zatvorene. Pošto vam ponude iznajmljivanje vozila za svadbu, vi ćete se, na sopstvenom venčanju osećati kao gost, rasterećeni. Restorani često ponude svojim mladencima i apartman za prenoćište. Sada se skroz možete opustiti!

CVETNI ARANŽMANI

Mlade često vole da se njihovi gosti sećaju njihovog venčanja, po nekim detaljima. Tu nastupaju cvetni aranžmani koji krase sredinu svakog stola, baloni, kao i čuvene kitke za goste. Vrlo su popularne meke narukvice, koje gosti dobijaju na ulazu u restoran. Iznajmljivanje vozila za svadbe nije potpuno, ukoliko auto nije ukrašen kako priliči za prevoz mladenaca. Ako želite da malo sačuvate budžet, da biste se na nešto drugo opustili, kada dođe red na iznajmljivanje vozila za svadbu, vaše drugarice mogu da ga dekorišu ponekom mašnom, cvećem, balonima… Sigurno će uživati, a maksimalno se potruditi za vas!

IZBOR BENDA

Ovo je možda jedina stavka na koju ne preporučujem štednju! Veselje sa svadbe se pamti! Na kraju krajeva, muzika daje jedan opšti utisak o vašem venčanju. U izboru benda, uložite najviše energije. Možda vam i to ponudi neki restoran, pa imate sve o jednom trošku. Ipak, vi budite ažurni, krenite u potragu, raspitujte se kad koji bend svira, odite i poslušajte ih. Obavezno gledajte na njihov raspored i vaš datum venčanja, da bi bili slobodni. Na kraju, presuđuje njihov repertuar koji se vama najviše sviđa.

Sve ovo su bitne stavke oko venčanja, a ništa manje nije odabir venčanice, bidermajera, odela za mladoženju kao i burmi. Zato, kada sve to prođe, kada splasne stres i uzbuđenje, medeni mesec je neophodan da biste se rehabilitovali i stvarno uživali na samom početku zajedničkog života. Mislite o tome!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *