Sve o mašinama za rad na visinama sa korpom

Za sve poslove koji se obavljaju na visinama i gde je potrebna stručna ljudska ruka koriste se dizalice sa korpama. Postoji nekoliko vrsta ovih mašina, a svim modelima su zajedničke korpe koje su neophodne za bezbedno pozicioniranje radnika tokom visinskih radova.  

SAB d.o.o. se, između ostalog, bavi iznamljivanjem i prodajom mašina i platformi za rad na visinama i servisiranjem i održavanjem istih.

Dizalice sa korpom se podrazumevaju kao oruđe za rad u mnogim industrijama. Ima ih nekoliko vrsta i u zavisnosti od svojih osobenosti i mehanizma rada ove mašine služe za različite namene i koriste se za obavljanje širokog opsega radova.

Kompanija SAB d.o.o., koja je ovlašćeni distributer svetski poznatog brenda za rad na visini JLG  i koja ima saradnju sa renomiranim kanadskim proizvođačem SkyJack, u svojoj ponudi dizalica sa korpama ima: samohodne makazaste platforme, kamionske korpe i samohodne korpe.

Primena dizalica sa korpom

Radovi na visini su sami po sebi zahtevni i za njihovo izvršenje potrebni su vreme kao i specifične veštine rukovaoca. Sve prepreke koje donose radovi na visini se lakše premošćavaju, a mnogi radovi postaju brži, jednostavniji i efikasnijii uz angažovanje mašina za rad na visinama.

Kvarovi koje je potrebno rešiti odmah, kao što su npr. problemi na dalekovodima, ne mogu se zamisliti bez korišćenja dizalica sa korpom. Postavljanje ulične rasvete, klima uređaja, visinskih radova na fasadama, sečenje krošnji drveća, čišćenje oluka i ostali visinski radovi su jedino mogući i bezbedno urađeni uz mašine za rad na visinama.

Korišćenje dizalica sa korpom je finansijski ispaltivo jer je rad sa njima u nekim slučajevima mnogo  jednostavniji u odnosu na neku drugu metodu rada. Platforme sa korpama služe za npr. izradu ili popravku fasada, a da nije potrebno podizanje dodatnih platformi i skela oko objekta kako bi mu se prišlo. Uz platformu sa korpom pristup objektu je mnogu jednostavniji, lakši, brži i štedi novac jer se ne ulaže u dodatno postavljanje skela.

Dizalice sa korpom imaju veliku i značajnu primenu  za razne vrste građevinskih poslova i prenos velikog tereta. Neophodne su za rad u unutrašnjim prostorima i efikasne za korišćenje u malim i teško dostupnim mestima.

Samohodne makazaste platforme

Samohodne makazaste platforme se ističu po tome što se najčešće koriste prilikom održavanja objekata i pogodne su za građevinske radove kako spolja tako i unutra. Ponuda ovih platformi je najrazličitija i vrsta ovih mašina određena je po osnovu više kriterijuma.

Izdvajaju se dve osnovne podele, a to su samohodne makazaste platforme sa dizel pogonom i električne. Prednost onih sa dizelom je što omogućavaju radove napolju i po terenima koji su nepristupačni. Njihova maksimalna radna visina je između 11,8 i 17,2 metra, dok im je nosivost između 454 i 907 kilograma.

Samohodne makazaste platforme se koriste za izvršenje radova unutra. Prilikom korišćenja ovih platformi u unutrašnjem prostoru nećete morati da brinete da će ostati tragovi guma po radnoj površini i bićete bezbedni od zagađenja sredine zato što ove platforme imaju nultu emisiju štetnih gasova. Maksimalna radna visina je između 7,8 i 13, 9 metara, a nosivost je u opsegu između 227 i 350 kg.

Kamionske korpe

Kamionskim korpe omogućavaju da lakše obavljate dnevne radove. Praktične su za servisiranje ulične rasvete, popravke na fasadama i prilaženje teško pristupnim mestima, za orezivanje krošnji drveća, pranje prozora, servisiranje semafora i gromobrana, kao i za ostale neophodne ulične radove.

Kamionske korpe imaju veliku primenu prilikom organizovanja raznih javnih događaja kao što su koncerti, priredbe, javni skupovi, kao i prilikom snimanja filmova.

Komforna korpa  je vrlo operativna na visinama, bezbedna je i u njoj ima dovoljno mesta za radnika i za držanje potrebnog alata za rada.

Samohodne korpe

Ukoliko je potreban rad u malim i skučenim prostorima i pristup teško dostupnim mestima unutar ili sa spoljne strane objekta, samohodne korpe su najidealnije rešenje za rešavanje ovakvih izazova.

Ovaj tip mašina se koristi najviše u građevinskoj industriji.  To su mašine za rad na konstrukcijama, za ugradnju i održavanje instalacija i za molerske radove. Sa njima se lako upravlja i lako se održavaju. Koriste se pri radovima na različitim visinama i imaju vertikalan doseg do 38 metara, a horizontalan do 23 metra.

Ponuda ostale mahanizacije za rad na visinama

U okviru prodaje, kao i za potrebe iznamljivanja, SAB d.o.o. nudi i druge mašine za rad visinama kao što su vertikalni liftovi, viljuškari i telehendleri.

Vertikalni liftovi su namenjeni za rad u zatvorenim prostorijama i pružaju veliku pomoć prilikom rada u skaldištima, halama, supermarketima. Ima ih nekoliko vrsta, a najosnovnjija podela je na manuelne i na one sa električnim pogonom. U ostale vrste vertikalnih liftova se ubrajaju vertikalni liftovi bez pogona, samohodni vertikalni liftovi i samohodni komisionari.

Telehendleri ili teleskopski viljuškari, kao i rotacioni telehendleri, su potrebni za podizanje velikih tereta, utovar ili istovar materijala, raščišćavanje terena i kod raznih drugih radova u građevinarstvu. Imaju mogućnost za postavljanje dodatne opreme kao što su kuke, viljuške, korpe, itd, što omogućava veći raspon građevinskih i drugih radova na visini.

Čeoni viljuškari služe za lakšu manipulaciju robom i velikim teretima u skladištima, kao i na otvorenim prostorima. Karakteriše ih izuzetna stabilnost i mogućnost za lako i okretno upravljanje. Udobni su i jednostavni za manipulaciju robom u malim prostorima.

U mašine koje imaju dodatne funkcije, pri raznim vrstama radova, a koje se nalaze u ponudi SAB d.o.o. su svetlosni tornjevi i kompresori.  Svetlosni tornjevi pomažu rad u noćnim uslovima ili u objektma koji su slabo osvetljeni. Mobilni su, kompaktni i pogodni za rad na svim terenima. Kompresori se koriste u raznim privrednim oblastima i u građevinarstvu. Oni proizvode vazduh visokog pritiska koji pneumatskim alatima daje snagu za rad.

Usluge servisiranja, obuke i transport mašina

Klijenti SAB d.o.o. mogu biti sigurni u kvalitet i brzinu usluge servisiranja i podrške kupljenih i iznamljenih mašina. Svaki klijent će od stručnog tima sa dugogodišnjim iskustvom dobiti proverene i pravovremene savete u vezi sa radom opreme i kako da iskoristi njihov maksimalni učinak, a sa što manje troškova.

Usluge SAB d.o.o se odvijaju uz direktnu tehničku podršku inženjera svetski poznatog brenda za rad na visini JLG i kanadskog proizvođača SkyJack.

Klijenti koji iznajmljuju opremu imaju na raspolaganju stručnjake u svakom trenutku i u slučajevima kada eventualno dođe do disfunkcije u radu mašina. Ekipe će u najkraćem roku omogućiti popravku opreme ili zamensku mašinu.

Klijenti mogu biti uvek sigurni da će bezbednost prilikom upotrebe mašina biti na najvišem nivou, jer sve mašine za rad na visini kompanije SAB d.o.o. imaju sve potrebne sertifikate i ispunjavaju najviše standarde sigurnosti za rad.

Zbog specifičnih svojstava mašina za rad na visinama klijentima su dostupnei usluge obuke za rukovanje. Kroz ovu obuku se od iskusnih stručnjaka dobiju znanja o tome kako se izvode radovi na kvalitetan način i uz racionalno korišćenje oruđa za rad. Klijenti usvajaju znanja u osnovinim karakteristikama mašina i ovladavaju pravilnim i bezbednim rukovanjem sa njima.    

Pored prodaje, iznajmljivanja i servisiranja mašina SAB d.o.o. vrši i njihov transport. Zbog svojih specifičnosti  kao opreme za specijalne namene, mašine za rad na visinama ne mogu da se samostalno voze u saobraćaju. Iz tog razloga je za njihovo dopremanje do mesta rada potreban adekvatan prevoz. SAB d.o.o. u svojoj floti poseduje nekoliko sredstava različitih karakteristika i nosivosti koji bezbedno i adekvatno dopremaju sve mašine.

Sve servisne usluge su prilagođene  individualnim potrebama svakog klijenta i dostupne su 24 sata svakog dana u nedelji. SAB d.o.o. se nalazi na Novom Beogradu, u Ulici Pariske komune26/I.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *