Evo načina kako da se efikasno zaštite od komaraca u dvorištu i kući

Zastita od komaraca

Lepo vreme, obasjavaju vas zraci Sunca, ali isto tako jedva uspevate da se zaštite od komaraca i ostalih insekata. Nažalost previše su uporni i iritantni, a često znaju da izazovu nevolje poput infekcije, alergije,itd. Znamo da su komarci vrlo opasni u prenošenju zaraza pa se često priča i o malariji. U apoteci postoji bezbroj zaštitnih sprejeva, ali isto tako morate voditi računa da li sadrže alkohol ili ne. Upotreba sprejeva sa alkoholom loše može da utiče na dečiju kožu. Obavezno pre izlaska u dvorište ili napolje, naprskajte kožu nekim sprejom ili premažite stikom kožu koju ne prekrivate odećom. Tako ćete biti spašeni od ujeda. 

Zaštita od komaraca u kući 

Uglavnom pitanje je kako se zaštiti od tih insekata koje i ne primetite gde su, već samo osetite crvenilo i svrab na koži. Još gori je osečaj je kada čujete njihovo zujanje. U svakom slučaju rešenje za to postoji. Pored aparata koji se stavljaju u struju, postoje i komarnici. 

Vrste komarnika

Komarnici se postavljaju na prozore ili vrata, i sprečavaju ulazak insekata u kuću, a omogućavaju cirkulaciju vazduha. Postoje različite vrste komarnika: plisirani, rolo komarnici i panelni. Plisirani komarnici su najadekvatniji za balkone. Plisirana mrežica je jača od ravne i ima duži vek trajanja. Rolo komarnici najčešći su i najbolji vid zaštite na prozorima. Panelni komarnici koriste se za uglavnom stambene prostore i prozore koji se ne otvaraju tako često. Mogu biti i sa magnetom, koji omogućavaju laku montažu i demontažu. 

Najbolji način da se kaže stop insektima i da vas više ne nerviraju i ne motaju se oko nosa pogotovu ujutru kada je najslađi san jesu komarnici. Predstavljaju sigurnu, ekonomičnu i fukcionalnu zaštitu. Komarnici su dostupni u više boja i lako se održavaju. Obezbeđuju dovoljan ulazak svetlosi i vazduha u prostoriju, a istovremeno štite od dosadnih insekata. 

Našta topla preporuka jeste da skupite pare i u najbližim radnjama možete pronaći komarnike. Za vrlo kratak vremenski period biće namontirani na prozore, a vi sigurni od ujeda. Jeste da se zovu komarnici, ali ne sprečavaju samo komarce da uđu, već i druge insekte. Svakako komarnici su i najzdraviji način zaštite od komaraca, jer nema nikakvih hemijskih sredstava koji isparavaju. Takođe pogodni su za sve temperature. Ne brinite se, ne mogu se rastopiti ukoliko temperatura bude visoka. Infrastruktura se sastoji od aluminijuma ili PVC –a, a može se namestiti na prozore i  PVC balkonska vrata, aluminijuma, čelika, drveta.

Sprej ili komarnici? 

Sigurno je da su različiti sprejevi jeftiniji od komarnika, ali ipak nisu za kuću. Imaju različite mirise i u zatvorenom prostoru mogu veoma onesvešćujuće da deluju na vas. Prava stvar za vaše probleme i za mirno leto jesu komarnici. Odgovaraju i mladima i starima. Skoro da se ne primećuju da ih imate, a opet predstavljaju efikasnu prepreku za insekte. Osigurajte svoje porodice na taj način i moćićete da uživate u letu. Preko zime skupite pare i na proleće pravo u prodavnice koje se bave prodajom komarnika. Barem u sobe gde spavate namestite ih, da se ujutru ne budite sa natečenim okom ili nosom. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *