Ona moja kafana – najbolja kafana u Beogradu

Zavirite u najpoznatiju kafanu u Beogradu i doživite istinsku čar provoda 

Beograd već stoljećima važi za grad u kojem se spajaju kafane, dobar provod i muzika. Još od otvaranja prve kafane u Evropi pa sve do danas ovaj grad je zadržao čaroliju noćnog izlaska.

Kafane su postale simbol Beograda i za sve ljubitelje dobre narodne muzike i pića one se moraju posjetiti. Ona moja kafana važi za jedne od najpopularnijih u Beogradu.

Smještena je na Vračaru i predstavlja glavno mjesto okupljanja svih ljubitelja boemskog načina života.

Posebno tokom zimskih mjeseci kafane su idealno mjesto za noćni izlazak. Pružit će vam toplinu tijela i oko srca, te ispuniti dušu dobro narodnom muzikom.

U kafani se pušta folk, pop pjesme ali posebna atmosfera je kada se pusti dobra stara narodna muzika. Tada se osjeti istinski duh kafane i balksnog noćnog života. Uz dobre ljude i još bolju muziku odmorit će vam se duša, tijelo ali i glava.

Cjelokupna kafana Ona moja uređena je u čuvenom boemskom stilu. Karirani stolnjaci, udoban namještaj od drveta, gvozdeni detalji i savršeno osvjetljenje upotpunjuje tradicionalni duh kafane.

Kada posjećujete ovu kafanu nezobilazna je malinovača – rakija od maline izuzetnog šmeka i okusa koja će još više upotpuniti kafanski izlazak. Izlazak u kafanu bez da popijete rakiju nije potpun.

Osim rakije, u ponudi postoje i druga žestoka domaća i strana pića poput vina, pive, viskija i koktela.

Jedina kafana koja radi sedam dana u sedmici

Ona moja kafana smještena je na Vračaru tačnije na adresi Vojvode Šupljikca broj 31a. Nalazi se u samom centru grada, te je godinama omiljeno mjesto za izlazak Beograđanima i svima koji posjećuju ovaj grad.

Ovo je jedina kafana koja radi sedam dana u sedmici od 22 sata do 3 sata ujutro. U tipičnom boemskom, kadanskom stilu uživajte u muzici i piću kada god želite. Dobra zabava ne pita za mjesto, vrijeme niti dan u sedmici.

Ovdje muzika svira do kasno u noć, a puštaju se najpoznatiji narodnjaci do sevdalinkih koje dobiru do vaše duše.

Rezervacije obavezne

Zbog velike popularnost rezervacije su obavezne u kafani Ona moja. Kao i uskoro svim drugom lokalima možete rezervisati barski stol, manje sjedenje i veće sjedenje.

Barski stol uglavnom je rezervacija bez uslova, ali je poželjno da budu samo djevojke(najviše do tri ili četiri).

Ako želite rezervisati manje sjedenje onda je potrebno uzeti jednu bocu stranog pića po izboru za bolja mjesta blizu bine ili minimalna potrošnja od 7000 dinara.

Za mjesta koja su udaljena od bine obično nema uslova za rezervaciju ali to sve zavisi od dana i predviđeno je za 6 osoba.

Za veće društvo najbolji izbor je rezervacija mjesta većeg sjedenja. Uslov za rezervaciju ovog mjesta je dvije boce stranog žestokog pića ili minimalna potrošnja od 14000 dinara.

Imajte na umu da je nešto slabije veče i nije posebna gužva onda možete uzeti samo jednu bocu stranog žestokog pića. Veće sjedenje je predivđeno za sedam i više osoba. Tako da je odlično ukoliko planirate izlazak sa većim društvom.

Također, ne trebate brinuti za parking. Ispred same kafane nalazi se parking, što će vam dodatno olakšati izlazak sa automobilom jer svi znamo koliko je teško pronaći parking mjesto posebno u većim gradovima vikendom.

Ukoliko namjeravate se u potpunosti opustiti u izlasku preporučujemo vam da se oslonite na taksi prijevoz. Tako je morate razmišljati kako ćete doći kući nakon kafanskog provoda do zore.

Kafane Beograd zaista imaju posebnu čar koja najbolje prenoso boemski način života. One održavaju balkansku tradiciju provoda koja je htjeli mi to priznati ili ne u krvi svih nas.

Za dobar provod u kafani dovoljno je dobro piće i ljudi, a muzika se podrazumijeva. Kafana sa lošom muzikom ne postoji, te njenu pravu čaroliju možete iskusiti upravo u Ona moja kafana.

Beograd je poznat po noćnom životu, klubovima i splavovima. No, posebnu čar imaju kafane koje čuvaju vješto balkanski boemski duh i način života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *