KAKVOM GALANTERIJOM OSVEŽITI KUPATILO?


Izgled kupatila možete promeniti, ili osvežiti, uz pomoć manjih detalja ili dekoracija. U svakom prostoru, pa tako i u kupatilu, počinje se osećati monotonija, posle izvesnog vremena. Ako nemate budžet za potpuno renoviranje, ili za njega još nije vreme, promene je uvek moguće uvesti dekoracijama i detaljima. Za uređenje je potrebno posvetiti pažnju. Potpuno ne opravdano, ovo uređenje često ostane zanemareno.

INSPIRACIJA I TRENDOVI ZA UREĐENJE

Pre svega, ne izostavna je galanterija. Dozatori, čaše i razni držači, potrebni su kako bi ovaj prostor bio atraktivan i funkcionalan. Pri njihovom odabiru, kupci bi se trebalo voditi bojama koje dominiraju u njihovom kupatilu. A mogu birati one, koje će stvoriti kontrast, s obzirom na bazu prostora. Upravo ćemo ovom galanterijom upotpuniti izgled.

Vrlo zahvalne za uređenje su neutralne baze, jer pružaju čitav niz mogućnosti, ostavljajući prostor za igru detaljima i elementima. Primer je kupatilo zemljanih boja. Drugi primer je crno – bela kombinacija koja, iako ima crnu boju za dominantnu, ostavlja puno mogućnosti za dekoraciju. Eleganciju i moderan izgled ćete zasigurno osigurati odabirom keramike. Pri završnom uređenju, sledite inicijalnu ideju a nju možete da potražite u salonu kupatila Nantes. Odabirom svetlih, neutralnih boja tekstila, ublaži ćete ovu, naizgled hladnu kombinaciju crno – bele boje. Tepih, koji je poželjan, birajte u svetlim bojama, kako bi uneli malo živosti. Belim peškirima, naglasi ćete dominaciju crne boje.

Možda ste inspirisani prirodom, pa želite takvo uređenje? Polazna tačka ovog uređenja bi mogla biti tapeta sa motivom prirode. Unošenjem prirodnih detalja, u prostor, unosite i toplinu. To postižete nekom ukrasnom biljkom, peškirima i prostirkom zemljanih tonova.

Ako ste ljubitelj boja ili vam je za bazu prostora motiv okeana, recimo, savet je da se pri izboru dodataka zadržite na neutralnim i smirenijim bojama, kako bi postigli balans. Ovde je dominantnija tapeta, pa se zato fokusirajte većinom na bele dodatke sa malim pomakom u odabiru boja peškira. Na taj način, postigli ste da se svi elementi nadopunjuju.

PET PRAVILA ZA IZBOR PLOČICA

Svaki kupac ima u glavi predstavu o svojim idealnim pločicama, međutim, postoje par pravila koja će vam olakšati izbor i olakšati da pronađete pravu kombinaciju za sebe.

Prvo pravilo – Za manje kupatilo, odlučite se za manje pločice standardnih dimenzija u kombinaciji sa mozaikom. Razlog je što ćete, izborom velikih pločica imati više sečenja, otpadaka i rastura.

Drugo pravilo – Kombinujte ili dve vrste ili dve boje pločica. Zbog toga je vrlo zanimljiva ideja da, podne pločice stavite i na zid.

Treće pravilo – Ukoliko se, u osnovi, odlučite za neutralne pločice, dobro je da se pojavi neka dekor pločica, koja će razbiti monotoniju. Ako vam je nameštaj interesantne forme, ovaj detalj vam neće biti potreban.

Četvrto pravilo – Izbegavajte polirane pločice na podovima zbog klizanja. Morate voditi računa o svojoj bezbednosti, kao i vaše porodice.

Peto pravilo – Manju fugu, koju želite, možete postići samo laserskim sečenjem pločica. Morate znati i da pločice sa oborenim ivicama, svakako, zahtevaju veću fugu.

Ako se pridržavate ovih korisnih pravila, bićete u trendu. Naravno, na izbor utiče isključivo vaš lični ukus. Smisao ovih pravila je pomoć da izaberete prave pločice za vaše kupatilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *