Provereni trikovi koji će poboljšati vezu i ljubavne odnose

Ljubavni odnosi dvoje mladih

Povremeno vam se javlja osećaj da vaša ljubavna veza stagnira i ne osećate se dovoljno poletno kao pre. Nema potrebe da dižete paniku, ovo je česta pojava kod dugogodišnjih partnera, a razlog tome je što se tokom godina previše opustite i zapostavite zajedničke rituale, aktivnosti i sitnice koje ste na samom početku redovno praktikovali. Ljubavni odnosi su kompleksne emotivne veze i predstavljaju jedan od osnovnih izvora radosti svakog pojedinca, zato ih je potrebno negovati. Posvećenost mora biti obostrana kako bismo dobili ono najbolje od njih.

U narednom tekstu ćemo se baviti korisnim savetima koji će vam pomoći da „začinite“ vaš ljubavni život i rasplamsate vatru između vas i vašeg partnera.

Razgovarajte češće

Kvalitetni i otvoreni razgovori su stub svakog iskrenog odnosa, kako partnerskog, tako i prijateljskog. Ukoliko ne iskomuniciramo određene situacije, stvorićemo konfuziju i može doći do pogrešnog tumačenja reakcije. Kako bismo izbegli nesporazume i otklonili šumove u komunikaciji, važno je da u svakom trenutku budemo transparentni i otvoreno razgovaramo o svojim i partnerovim osećanjima, kakva god ona bila. Ne zaboravite na sitne svakodnevne razgovore o banalnim stvarima kada ćete sa partnerom deliti impresije oprovedenom danu na poslu ili nedavno pročitanoj vesti na internetu. 

Unesite novine u vašu spavaću sobu

Kao i u celokupnoj vezi, tako i u seksualnom životu možete vrlo lako upasti u rutinu i doći do toga da vam odlazak u krevet postane dosadan i nedovoljno uzbudljiv. Fizička bliskost je neizostavan segment svake uspešne veze, stoga ne smete zapostaviti praktikovanje seksa. Povremeno isprobavajte nove poze, kupite izazovan donji veš i isprobajte svaki kutak u vašem stanu. Inspiraciju možete potražiti na kvalitetno opremljenim sex shop sajtovima koje Srbija ima u ponudi. Nabavite novi rekvizit i iznenadite vašeg partnera neočekivanom zabavom u krevetu. Dinamičan seksualni život nesumnjivo će se odraziti i na ostale segmente vašeg odnosa, stoga ne dozvolite da se plamen strasti ugasi.

Mali gestovi pažnje

Sitni gestovi pažnje poput ljubavnih porukica ostavljenih na jastuku ili kupovina cveća nije rezervisana samo za novopečene parove. Ovakvim znacima pažnje stavićete partneru do znanja da mislite na njega/nju i da vam nedostaje u trenucima kada niste zajedno. Obradujte partneru doručak u krevetu, a kao iznenađenje nakon napornog radnog dana možete pripremiti toplu kupku koja će vas dodatno relaksirati i zbližiti.

Prostor za sebe

Iako će vam se isprva činiti kako je ključ dobre i stabilne veze provođenje što više vremena zajedno, ovakav način funkcionisanja parova može biti mač sa dve oštrice. Naravno da je neophodno uživati u zajedničkim trenucima, međutim mora postojati granica između individualnih i skupnih aktivnosti. Posvetite se sopstvenim hobijima i treninzima, praktikujte samostalna viđanja sa svojim prijateljima i uživajte u trenucima gde ćete se okrenuti sebi. Budući da je za uspešnu vezu potrebno dvoje jakih i samostalnih ličnosti, svaki od činilaca bi trebalo da se razvija i odvojeno od veze.

Podelite kućne obaveze

Možda zvuči banalno, ali je podela odgovornosti kada su u pitanju kućne obaveze veoma značajna i pokazala se kao izuzetno praktična alatka. Kako nijedan od partnera ne bi bio preopterećen sređivanjem kuće, kuvanjem ručka ili odlaskom u nabavku namirnica, dogovorite se ko će biti zadužen za određenu aktivnost, a u zavisnosti od toga šta ko više preferira. Na taj način ćete podjednako raspodeliti teret, a samim tim i imati više slobodnog vremen za zajedničke aktivnosti. 

Sasvim je sigurno da ne postoji magičan štapić koji će vašu vezu pretvoriti u bajkovitu romansu i učiniti da se ponovo osećate kao da ste na sedmom nebu. Da, moguće je osećati se ponovo zaljubljenima, međutim, jedini zaduženi za promene jesu sami partneri. Začinite vašu vezu koristeći ove proverene savete i uživajte u čarima vaše ljubavne priče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *